nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
26°

Les connexions entre Balears i Península, aturades pel bloqueig dels pescadors

Les línies de transport marítim regular cancel·laren les sortides de totes les seves embarcacions

El trànsit marítim entre Balears i la Península quedà ahir anul·lat, amb la cancel·lació de la majoria dels trajectes dels vaixells que fan aquestes rutes, com a conseqüència del bloqueig dels ports per part dels pescadors.

Les línies de transport regular de companyies com Trasmediterránea, Iscomar o Baleària cancel·laren les sortides de les seves embarcacions. Alguns vaixells es troben atracats al port de Palma, i d'altres no pogueren sortir de Barcelona, Dènia o València. Fins i tot es va donar el cas d'un vaixell procedent d'Eivissa que quedà durant tota la nit de dimarts a les portes de Dènia amb el passatge dins l'embarcació sense poder davallar a terra.

L'Associació de Navilieres Espanyoles (ANAVE) instà el Govern a adoptar les mesures necessàries per desbloquejar els ports. Més d'una trentena de línies regulars de cabotatge amb la consideració de línies d'interès públic s'estan veient afectades.

ANAVE va afirmar que ja estan patint reclamacions dels clients i que estan suportant nombrosos d'anys a causa dels elevats costs directes de la impossibilitat d'operar. Anuncien que es veuran obligats a sol·licitar a l'administració indemnitzacions per danys i perjudicis.

L'associació del petit i mitjà comerç de Mallorca, Pimeco, informà que el comerç tradicional i els mercats, «de moment», obriren les seves portes sense incidències. Des de Pimeco es valora la situació com a «no alarmant» i afirmen que disposen de gènere suficient per satisfer els clients. El nivell d'abastiment que registren els comerços permet cobrir la demanda. Indiquen que només hi ha hagut falta d'alguns productes puntuals, en concret certs tipus de fruites exòtiques.

Per altra banda, destaquen que l'afluència de clients no ha enregistrat cap alteració i agraeixen el grau de comprensió d'aquests. Per la seva banda, Mercapalma informà que ahir al matí no s'havia rebut peix, ni carn procedent de la Península, com tampoc fruites i verdures que no es conreen a explotacions agrícoles de Mallorca.

No obstant això, el peix que es captura al litoral balear i la carn de la cabanya local arribà amb normalitat. En tot cas, si la situació continua en els propers dies s'incrementarà l'activitat de l'escorxador Carnilla per tal de proveir de carn el mercat.

Fonts de l'Ajuntament de Palma, assenyalaren que el bloqueig dels ports afecta «únicament i exclusiva» els productes frescs, si bé als magatzems de Mercapalma existeix estoc suficient de productes no frescs per atendre la demanda per espai de quatre dies.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris