nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

L'Estatut i la distribució territorial dels diputats també divideix el PP

Huguet admet que no tenia prou capacitat de decisió a la ponència

R.G./J.T.Palma.
La distribució per Illes dels diputats autonòmics i l'especificació d'aquesta dins el futur Estatut no només impedeix el consens entre dret i esquerra; dins el PP també està causant friccions.

Mentre els populars d'Eivissa exigeixen incrementar, per llei, el nombre d'escons per a les Pitiüsses, el seus companys de Menorca acordaren amb la resta de partits «mantenir l'actual equilibri territorial al Parlament». Així doncs, els mateixos entrebancs que han paralitzat la ponència per la reforma, també estan dividint el partit de Matas. El PP d'Eivissa justifica la seva reivindicació pel fet que «tenim 20.000 habitants més que Menorca». El mateix Matas haurà de posicionar-se aviat.

D'altra banda, si els partits d'esquerra justificaren la petició de suspendre els treballs en ponència per la incapacitat del portaveu popular de prendre decisions, el mateix Huguet reconegué ahir en part aquest fet. Segons el popular, ell no té tanta capacitat de decisió sobre aspectes cabdals (com és la inclusió de la composició del Parlament en el nou redactat), com la representant socialista, Francina Armengol, qui forma part de la direcció del seu partit. Per això, no posà traves perquè es faci una reunió d'alt nivell per superar els conflictes.

Després de la suspensió acordada ahir, el diputat assegurà que la vicepresidenta del Govern fou informada en tot moment del desenllaç de les negociacions i destacà la «responsabilitat» de la resta de portaveus que optaren per demanar una suspensió dels treballs en lloc d'abandonar definitivament la ponència.

«M'esforçaré perquè les diferències que hi pugui haver no impedeixin la reforma de l'Estatut», afirmà Huguet, qui deixà clar que en la majoria d'assumptes importants abordats fins ara en ponència s'havia arribat a acords i només quedava per discutir l'equilibri territorial i el finançament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris