nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Educació prohibeix la reubicació dels alumnes del col·legi Manjón

El centre privat concertat haurà de tancar les seves portes el 2009

La Conselleria d'Educació i Cultura ha prohibit als pares dels alumnes del col·legi Manjón matricular-se a altres centres educatius de Palma, públics o concertats durant aquest curs. L'alarma social creix i algunes famílies comencen a viure amb angoixa el futur incert d'escolarització dels fills. Ahir vespre, la propietat del centre i els tècnics de la conselleria feren una assemblea informativa en què explicaren als pares la situació.

El Manjón ja té data de caducitat, serà a finals del curs 2008-2009. La propietat d'aquest centre privat concertat haurà de tancar progressivament el centre. Els 20 professors que integren el personal docent i els 350 alumnes del centre tenen per ara garantit el seu lloc de feina i la seva plaça al col·legi propietat de la família Ques Jordà, tot i que a partir del proper curs ja no s'admetran més alumnes a les 3 unitats d'educació infantil i 6 de primària.

La notícia esclatà divendres passat. Les bregues i contínues desavinences entre els hereus de la propietat, la família Ques Jordà, havien posat en perill la continuïtat del col·legi Manjón, ubicat al carrer Alferes Llobera Etrades de Palma. La causa, la segregació d'una part del pati per a la construcció d'habitatges podria suposar el tancament definitiu del centre.

L'alarma social entre els pares i mares dels 350 alumnes del centre creixia a mesura que passaven els dies i les notícies sobre la imminent clausura del col·legi es confirmaven. L'AMPA del Manjón s'ha posat en mans de míssers a l'espera que la direcció del centre i la Conselleria els donin una solució al seu futur incert. Mentrestant, la Conselleria d'Educació i Cultura ha promès als 20 professors del centre la seva recol·locació a altres escoles.

El col·legi Manjón té un termini de quatre anys per procedir al tancament progressiu del centre, un total de 13 unitats d'educació infantil (3), primària (6) i secundària (4). Mentrestant, els picapedrers ja han començat les obres al pati del centre. La segregació de la meitat de la seva superfície ha estat el detonant de la crisi d'aquest centre, tot i els drets adquirits i que ara reclamen els usuaris al llarg de 60 anys d'història d'aquest centre privat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris