algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

L'Ajuntament gestionarà el 2006 un pressupost de 97,7 milions d'euros

Cañellas (UM) qualifica les previsions econòmiques municipals de «rigoroses i realistes»

95434

Cañellas i Cristóbal Millán, ahir durant la presentació dels pressuposts.

J.R.


El primer tinent de batle d'Economia i Hisenda a l'Ajuntament de Calvià, Isidre Cañellas -UM-, i el director de l'àrea econòmica del Consistori, Cristóbal Millán, presentaren ahir migdia el pressupost municipal previst per a l'exercici de 2006.

Cañellas i Millán informaren que l'any vinent el Consistori gestionarà un pressupost consolidat de 97,7 milions d'euros. Un import que ha minvat un 13 per cent en relació amb l'administrat l'any 2005. D'aquesta manera, per a l'any que ve les àrees de gestió municipal disposaran d'un total de 80,2 milions d'euros, un 21% menys que enguany. L'empresa municipal de serveis, Calvià 2000, disposarà de 32 milions, un 12 per cent més que el 2005.

Per la seva banda, la Llar de Calvià i l'Institut Municipal d'Educació i Biblioteques -IMEB- manejaran unes partides d'1,8 i 5,4 milions d'euros, de manera respectiva. Unes quantitats que en conjunt representen uns increments de l'11 per cent en el cas de la primera, i d'un 111% per a la segona.

Quant al capítol d'ingressos, durant l'any 2006 l'Ajuntament de Calvià preveu recaptar, a través d'imposts directes, 31,3 milions d'euros. En concepte d'imposts indirectes, el Consistori pretén ingressar 2,2 milions, i a través de taxes municipals, 24. En concepte de subvencions provinents d'altres administracions, s'espera ingressar 15,2 milions d'euros. En relació amb ingressos patrimonials, Isidre Cañellas calcula una recaptació de 2,5 milions. Per acabar, s'espera que el nou deute generi uns ingressos de 4,3 milions d'euros.

En relació amb la columna de les despeses, el Consistori destinarà 25,5 milions d'euros a despeses corrents. A més de 22,1 a despeses de personal i 19,6 milions al pagament de subvencions. De la mateixa manera, gastarà 3,2 milions d'euros en inversions, 4,4 en amortitzacions de préstecs i 2,8 milions en concepte de pagament d'interessos.

Isidre Cañellas qualificà els comptes presentats de «rigorosos i realistes, ja que potencien la «seguretat ciutadana, la neteja i el manteniment del municipi». Així mateix, el tinent de batle destacà «el congelament de la pressió fiscal».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris