cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

La Sala informarà els particulars de com cobrir els corrals per la grip

La Fira poblera haurà de canviar de temàtica per les mesures preventives

Tot i que als municipis de Santa Margalida, Pollença, Alcúdia, Muro i sa Pobla no hi ha cap granja professional de cria d'aviram, sí que existeixen alguns corrals particulars que s'hauran d'adequar aviat a les mesures preventives, en relació amb la cria d'aus a l'aire lliure, decretades per la Conselleria d'Agricultura.

«Ara esperam la nota de la Conselleria per convocar una reunió informativa amb els particulars, a fi d'explicar-los què hauran de fer als seus corrals. Primer de tot, esperarem que els tècnics ens detallin com hem de cobrir els corrals: si basta amb reixes o ha de ser amb teles. A sa Pobla, bastant de gent té el seu corralet devora la finca i estam a 10 quilòmetres de s'Albufera», explicà ahir el regidor d'Agricultura, Joan Llabrés.

Així mateix, la decisió adotada pel Govern balear ha obligat a canviar la temàtica de la Fira de sa Pobla, que serà els pròxims 26 i 27 de novembre i que enguany s'havia de centrar en la caça i en la pesca al parc natural.

«Ja havíem encarregat fotges, perdius, gallines d'aigua, capblaus i altres espècies per recrear s'Albufera a la plaça Major. Demà, la Comissió de Festes mantindrà una reunió urgent per triar un altre motiu que no es pugui veure afectat per les mesures relacionades amb la grip aviària», explicà ahir el regidor de Fires i Festes, Arnau Rayó.

També des de Natura Parc, l'entitat que s'encarrega de proveir d'aus molts mercats i fires de Mallorca, expliquen que tant a sa Pobla com en altres municipis han optat per substituir els ocells per mamífers en els esdeveniments esmentats. A Pollença, per exemple, no es duran aus a la parada que instal·laran els caçadors amb motiu de la Fira.

«Fa vint anys que muntam exposicions així i sempre hem respectat aquestes ordres. Tenim recursos com per proporcionar conills, ovelles, cabres i rumiants als estands on s'havia previst mostrar ocells. En el cas de sa Pobla, ja havíem fet molta feina: fins i tot ja muntàvem canals i un espai on havien de conviure i volar diferents tipus d'aus», explicà ahir el president de la Fundació Natura Parc, Antoni Mas.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris