cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Polèmica entre s'Institut i el pacte pel local dels majors de la Colònia

El PP farà la inversió si la Sala cedeix a la tercera edat el solar municipal

El nou local per a la tercera edat de la Colònia de Sant Pere ha enfrontat s'Institut amb l'equip de Govern (UM-PSOE i EU-EV) de l'Ajuntament d'Artà. Així va quedar demostrat en el darrer ple fet dimarts en el punt on es debatia una modificació de crèdit per donar de baixa del pressuposts 200.000 euros destinats a aquest nou local.

El batle, Rafel Gili (UM), va exposar que «des de s'Institut s'havien compromès a col·laborar en aquesta nova infraestructura. Però ara S'Institut exigeix, per fer la inversió, que l'Ajuntament cedeixi el solar municipal ubicat vora l'actual local de persones majors, a l'associació de la tercera edat. L'equip de govern es nega en rotund perquè considera que això és una cosa fora de lloc».

«És impensable cedir un solar municipal a una associació o entitat per fer un local sense tenir una partida pressupostària assignada i sense que ningú ens doni garanties que allà s'hi farà un nou edifici. Això és un xec en blanc», explicà el batle d'Artà, Rafel Gili (UM).

El tinent de batle, Josep Silva, per la seva banda, manifestà que «això crearia un precedent molt important perquè qualsevol entitat ens podria exigir que li cedíssim un solar. El que s'ha de fer és signar un conveni amb S'Institut on li cedim el solar i ells hi assignen una partida pressupostària».

La decisió de fer un nou local surt d'unes negociacions entre UM-PSOE i el PP per poder treure endavant el conveni d'urbanització del Molí d'en Regalat, ja que l'altre soci de govern, EU-EV, hi votà en contra. Els populars donaren el seu suport a canvi que l'equip de govern destinàs una partida per fer un nou local per a la tercera edat.

Quan ahir es va fer la modificació retirant la partida pressupostària, el PP d'Artà hi va mostrar la seva indignació. «Era una partida compromesa», digueren.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris