cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Un home en coma i 2 de greus per una partida de cocaïna massa pura a Inca

Els tres casos s'han succeït des de dilluns i s'han registrat tres sobredosis moderades

80144

Fa un mes i busques, els veïns d'Inca denunciaren un augment de la inseguretat.

Un toxicòman en coma i dos en estat greu, a més d'altres que han patit sobredosis moderades, és de moment el resultat de la venda d'una partida de cocaïna massa pura a Inca.

La Guàrdia Civil investiga aquest cas i ja ha identificat el narcotraficant, que podria ser detingut en les pròximes hores. Des de dilluns, la Benemèrita i els serveis sanitaris advertiren un augment vertiginós en els casos de sobredosi de cocaïna, que no solen ser tan nombrosos com els d'heroïna.

Una de les víctimes està ingressada en coma a Son Dureta, i dues més han hagut de ser hospitalitzades amb pronòstic greu, encara que es troben fora de perill. En els dies següents, encara han aparegut més casos de cocaïnòmans en estat de col·lapse i la Guàrdia Civil n'ha trobat el nexe d'unió: havien adquirit la substància a un marroquí d'Inca.

El problema de la partida en qüestió no és que estigui massa adulterada, sinó tot el contrari. És a dir, que és molt pura i quan és esnifada o injectada en una vena provoca una sobredosi fulminant, amb conseqüències impredictibles. La investigació policíaca s'ha duit a terme amb gran celeritat, ja que la circulació d'aquelles paperetes posa en perill de manera molt seriosa la salut dels consumidors. Generalment, la cocaïna és «tallada» amb altres productes nocius, per aconseguir-ne així un major nombre de dosis, amb l'augment consegüent de beneficis.

En el cas d'Inca, la incògnita que s'ha d'aclarir és per què el venedor decidí posar-la en el mercat amb una puresa extrema. O bé no ho sabia o bé no li importà gaire aquesta circumstància. Les indagacions de la Benemèrita van ben encaminades i és molt probable que en les pròximes hores el narcotraficant marroquí d'Inca sigui detingut.

Des de fa un mes i busques, la Policia Local i la Guàrdia Civil han intensificat la vigilància en aquells carrers amb motiu de l'augment de la inseguretat. Els veïns i els comerciants han denunciat que tant els narcotraficants com els delinqüents feien el que volien en alguns barris de la ciutat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris