nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

El Govern central no sap quina utilitat ha de donar a Raixa

Costa descarta fer un parador a Mallorca en els propers 5 anys

J.R./E.D. Palma.
El Govern central no sap què fer amb Raixa. El president de Paradores de Turismo, l'eivissenc Antoni Costa, descartà ahir que es pugui convertir en un parador «almanco en els pròxims quatre o cinc anys». D'altra banda, el Ministeri de Medi Ambient, coresponsable de la finca amb el Consell, tampoc sap quina inversió escometre-hi.

Raixa va ser adquirida per Medi Ambient quan el ministre era Jaume Matas, que tot d'una oferí un acord de col·laboració a Maria Antònia Munar per fer a Raixa la seu de la Fundació de Parcs Nacionals. Amb l'arribada del PSOE al Govern central el projecte se'n ha anat en orris. Ara els doblers de la reforma els té els Ministeri de Medi Ambient, mentre que el de Turisme, del qual depèn Paradores, no té recursos per invertir-hi.

El president de Paradores reiterà el seu desig d'obrir un parador a Mallorca, però afirmà que és «un repte molt difícil i complex». Tanmateix, assegurà que no es descarta tot i que no entra dins la planificació dels propers 4 o 5 anys. En aquest sentit, afegí que seria més fàcil si hi hagués cooperació de les administracions autòmica i local de les Illes.

Per altra banda, informà que a principi de 2009 el parador d'Eivissa que es farà a Dalt Murada estarà enllestit. Les obres s'adjudicaran a principis de l'any pròxim, amb un pressupost de tres milions d'euros. A Menorca s'obrirà un altre establiment a l'illa de Lazareto, a Maó, en el que va ser un antic hospital. A l'actualitat és propietat del Ministeri de Sanitat i s'espera tenir la desafectació en poc temps, mentrestant ja s'està treballant en els estudis de viabilitat del projecte.

Costa també respongué a les queixes de la Confederació Espanyola d'Hotels i Apartaments Turístics (CEHAT), que els acusava de competència deslleial pel fet de ser una empresa pública i que demanaven la privatització de la seva gestió. Recordà que des del 1991, Paradores és una societat anònima, que explota els establiments que la Secretaria de Turisme posa a la seva disposició. «Tenim un accionista públic, però no rebem una sola ajuda de l'administració», afirmà. Creu que aquestes crítiques es deuen a l'interès de molts empresaris per participar dels beneficis d'una empresa que mostra una rendibilitat creixent.

El president de Paradores féu aquestes declaracions a Palma a la presentació davant d'un grup d'agents de viatges del nou programa de comercialització que inclou 3 productes estrella amb el nom d'Experiències, Habitacions Úniques i Rutes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris