algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Exceltur constata una recuperació turística en la temporada estival

No obstant això, adverteix d'una evolució negativa a Menorca i Eivissa

El lobby turístic Exceltur realitzà ahir un balanç globalment positiu de la temporada estival a les Illes Balears, tot i que constatà un evolució negativa a Menorca i a Eivissa.

Segons l'informe de conjuntura presentat ahir, la major part dels hotelers considera que l'estiu del 2005 ha estat millor que el de l'any passat pel que fa al nombre de vendes, però no tan clarament respecte als beneficis. Així, un 59,1% dels empresaris illencs han constatat un increment en les vendes i un 50,1% calcula haver obtingut més beneficis que en l'exercici anterior.

El diagnòstic d'Exceltur és aquesta vegada rotund: «La percepció empresarial en aquestes zones de costa ha millorat de manera generalitzada. L'evolució més favorable es produeix a les destinacions d'Andalusia, Comunitat Valenciana i Balears, que es manté en el camí de la recuperació iniciat en el segon trimestre del 2005».

De totes maneres, els autors de l'informe adverteixen de la possibilitat que «una part d'aquesta elevació dels nivells de confiança es degui al fet que, després de 3 anys de ralentització, els empresaris i les destinacions més especialitzades en el sector estranger de sol i platja estiguin descomptant per avançat els seus desigs de millora i d'abandonar una conjuntura que no els era favorable».

La millora és atribuïda «al sostingut i creixent dinamisme de la demanda i consum intern dels espanyols al costat d'una reactivació de la demanda estrangera major del previst, afavorida per la redistribució de fluxes turístics internacionals, arran dels nombrosos atemptats i catàstrofes naturals que s'han produït».

Per al darrer trimestre de l'any, Exceltur assegura que hi ha optimisme en les empreses més depenents de la demanda espanyola. No obstant això, assenyala que «aquestes optimistes perspectives en termes de vendes canvien de signe quan es refereixen a la presumible evolució dels beneficis». El lobby afegeix que el pessisme respecte a aquest aspecte es generalitza en el sector especialitzat en sol i platja.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris