cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

El Ministeri de Treball finançarà les polítiques d'immigració de la nova Conselleria amb 4 milions

El conveni entre el Govern balear i Caldera se signà poc abans que Matas creàs el nou departament

La nova consellera autonòmica, Encarnación Pastor, que dirigeix la Conselleria d'Immigració i Cooperació, disposarà -al manco- d'una partida de 4 milions d'euros per desenvolupar el 2006 actuacions dirigides als ciutadans extracomunitaris que resideixen a l'Arxipèlag.

Els doblers els aportarà el Ministeri de Treball i Afers Socials a través d'un conveni que va firmar amb el Govern balear fa menys d'un mes, i que encara no s'ha difós en públic.

Quan Matas encara no havia decidit quina «forma» tindria el departament que volia crear per gestionar les polítiques d'immigració, la Conselleria de Presidència i Esports aconseguí que l'equip del ministre Jesús Caldera comprometés les ajudes esmentades. Aquesta circumstància podria haver estat determinant perquè el president balear es decantàs per crear una tretzena Conselleria.

Segons fonts del Ministeri, l'acord rubricat per ambdues administracions preveu que els 4 milions d'euros es destinaran a unes línies d'actuació que volen incidir en la integració dels extracomunitaris. En aquest sentit, el document es refereix a programes relacionats amb serveis de caire social, sanitari i educatiu. El nou departament haurà de justificar que els recursos que rebrà s'utilitzen per desenvolupar els plans que són objecte del conveni.

A manca de la presentació a la seu parlamentària dels primers pressuposts de la Conselleria d'Immigració i Cooperació, ja se sap que la seva titular disposarà de més de 15 milions per executar projectes de cooperació. Aquests procedeixen de l'aplicació del 0'7% dels comptes de la CAIB. Així mateix, Pastor gestionarà les partides assignades a la col·laboració amb les comunitats balears a l'exterior i a les subvencions de les cases regionals de les Illes Balears.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris