cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

El Govern reconeix que IB3 tancarà l'any amb 46,2 milions de pressupost

La xifra supera la que s'havia previst però l'oposició augura que acabarà costant 60 milions d'euros

La vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, reconegué ahir al Parlament que la televisió autonòmica, IB3, tancarà el seu primer any de funcionament amb un pressupost de 46,2 milions d'euros, una xifra superior a la que s'havia previst en principi. L'oposició socialista qüestionà la previsió i vaticinà un tancament de l'exercici amb una despesa propera a 60 milions.

Responent a una pregunta del socialista Antoni Diéguez, la vicepresidenta calculà que IB3 haurà rebut enguany 28 milions provinents del deute, 9,2 milions de la Comunitat, sis milions de publicitat institucional i tres més de publicitat. La vicepresidenta, que deixà clar que un canal públic s'ha d'avaluar en termes de «rendibilitat social» i no econòmica, assegurà que el cost per habitant d'IB3 és de 35E, en contrast amb els 56,8 de Canal Nou per exemple.

Diéguez advertí que el pressupost inicial ja s'ha «consumit» i augurà que IB3 acabarà costant 195.000E al dia. «Amb el que costa podrien regalar pisos als joves», indicà, criticant la Hipoteca Jove del Govern. El PSIB també retragué a Estaràs l'ús partidista d'IB3, per la presència de tres conselleres en un programa, i criticà que converteixin la televisió pública en «freequilàndia».

D'altra banda, el conseller de Turisme, Joan Flaquer, criticà la negativa del Govern central a invertir més en el pla de reconversió de la Platja de Palma, i advertí que es farà «amb o sense» Madrid. Els populars rebutjaren una proposta socialista sobre prevenció de riscs laborals, que provocà la intervenció del conseller, les protestes d'EU-EV i problemes en la votació, que s'hagué de repetir tres vegades. Al final, només s'aprovaren les dues proposicions presentades pel PP, una per demanar que el banc de llet materna passi a ser un servei sanitari de referència estatal, i l'altra per defensar l'ampliació del port de Formentera.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris