cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Olis Caimari atura el metro perquè «no ens garanteix l'accés a la finca»

A més, denuncien que els seus treballadors han estat envestits per les màquines dels operaris

Una de les principals productores d'olis de Mallorca, Olis Caimari, va aturar ahir les obres del metro a Son Sardina perquè «no ens garanteixen l'accés a una de les nostres explotacions», segons la portaveu de l'empresa, Catalina Mateu.

L'aturada forçosa de les obres va tenir lloc ahir dematí, a primera hora, quan, segons Mateu, «cansats de bones paraules» l'empresa va decidir obstaculitzar amb els seus propis camions el pas de les màquines i va amenaçar de no llevar-los dels terrenys expropiats on s'està fent el metro «fins que no se'ns garanteixi per escrit un camí per arribar a la finca». Aquesta situació va crear nirvis entre els operaris i els treballadors, i, segons la portaveu de l'empresa, els encarregats de fer el metro «varen envestir amb les màquines els nostres empleats». Els agents del Cos estatal de Policia van evitar mals majors. Tanmateix, Mateu va assegurar que «els nostres serveis jurídics denunciaran aquests fets».

El fet és que l'expropiació d'uns 21.000 metres quadrats on hi ha unes 400 oliveres aquest estiu ha xapat per la meitat els terrenys d'Olis Caimari. Ara per ara, per comunicar les dues parts de l'explotació l'empresa disposa d'una pista de terra.

Segons Mateu, tot i la insistència d'Olis Caimari perquè la Conselleria i la constructora els informin per escrit de quin serà el camí que podran fer servir per accedir a la seva explotació, «no ens han dit més que bones paraules i no ens han garantit res». La portaveu de l'empresa recorda que «ara estam en temps de collita i el que tenim clar és que no esperarem que acabin les obres perquè ens facin un camí en condicions perquè no ens podem permetre el luxe de passar d'un costat a l'altre amb helicòpter».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris