cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

El PP no controlava les factures de recollida de fems en sòl rústic

Així ho demostra l'oposició després d'haver investigat l'empresa Cespa

L'empresa adjudicatària de la recollida de fems a Inca, Cespa S.A, incomplia almanco 15 millores establertes en el contracte i, respecte a set més, els responsables de l'Ajuntament i de l'empresa han estat incapaços d'aportar documentació precisa.

Per tot això, els representants del PSM, PSOE, UM i Independents d'Inca en la comissió d'investigació del servei de recollida de fems coincidiren ahir a destacar «l'absolut descontrol» del regidor de Manteniment, Joan Rubert, i en les seves conclusions, insten, en primer lloc, el batle, Pere Rotger, a obrir un expedient sancionador i depurar responsabilitats. «Cal recordar que foren les 70 millores presentades per l'empresa les que determinaren que se'ls adjudiqués el servei. El regidor de Manteniment desconeixia quasi totes les millores, algunes importants com la de netejar els desguassos set vegades a l'any», concretà el regidor d'Independents d'Inca, Àngel Garcia.

La neteja del Parc Verd i de l'entorn dels contenidors, la posada en marxa d'una campanya de conscienciació, la neteja de les zones on s'instal·len els contenidors de reciclatge o la neteja de reforç de zones com la Plaça Major o la plaça de l'Ajuntament són alguns dels serveis que Cespa tampoc ha dut a terme mai.

L'oposició conclou, a més, que el seguiment que es dugué a terme durant quinze dies dels camions de l'empresa posa de manifest l'absolut descontrol que exercia el Consistori respecte a les tones de fems facturades en rústic. «Curiosament Inca és l'únic municipi on es cobrava per cada quilogram de fems recollit i al llarg de la vigilància les tones descarregades a Son Reus i a Binissalem foren un 30 per cent inferiors. Ni tan sols són capaços de justificar perquè els camions descarregaven a dos llocs diferents i justifiquen el desfasament de quilograms dient que no s'havien recollit els enderrocs de prop dels contenidors, un fet que per si sol és un frau en no tractar-se de residus sòlids urbans», explicà la presidenta de la comissió, Francisca Vives.

Tant ella com la resta de representants criticaren l'obscurantisme i el proteccionisme de l'equip de govern cap a l'empresa i coincidiren a qualificar de simptomàtic el fet que ara l'Ajuntament, en el nou plec de condicions per adjudicar aquest servei, hagi optat per deixar de pagar per tones recollides i fer-ho segons el servei, com a la resta de municipis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris