cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Matas reclama a ZP una cimera de presidents sobre el finançament

Per carta, justifica la demanda pels canvis que preveu l'Estatut català

J.T./AGÈNCIES.Palma.
El president del Govern, Jaume Matas, ha enviat una carta al cap de l'Executiu central, José Luis Rodríguez Zapatero, en què demana la convocatòria urgent de la Conferència de Presidents i del Consell de Política Fiscal i Financera, per abordar les conseqüències que tendrà la proposta catalana d'Estatut sobre el model d'Estat i el finançament autonòmic.

La missiva també ha estat enviada a la Moncloa per altres presidents autonòmics del PP, com el de La Rioja o el de Múrcia, i s'emmarca en la campanya del PP contra l'Estatut català. Els populars demanen la convocatòria de la Conferència de Presidents perquè entenen que el projecte d'Estatut català «ha trencat el consens existent al nostre país»; és «insolidari» amb la resta de Comunitats i, per tant, és «de justícia» que els presidents autonòmics puguin dir la seva sobre una qüestió que «perjudicarà totes les comunitats».

Els presidents del PP també demanen que es convoqui el Consell de Política Fiscal i Financera perquè entenen que el projecte català «altera completament l'actual sistema, trencant el principi de solidaritat que caracteritza el model de finançament autonòmic».

La vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, confirmà ahir l'enviament de la missiva i recalcà que la Conferència de Presidents és «l'instrument més adequat» per debatre el «tema subjacent» en la reforma catalana, que és «el model d'Estat» i el sistema de finançament. Estaràs repetí que la modificació del sistema de finançament s'ha d'abordar de manera «multilateral» i advertí que una comunitat no pot «trencar» els principis constitucionals perquè això exigeix un «consens global».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris