cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

Només un 12% de la producció de vi balear es ven fora de les Illes

Un estudi assenyala els alemanys com a consumidors més fidels

Les vendes de vi produït a les Balears es concentren en un 88'2% a les Illes, un 5'6% al nord d'Espanya, un 4'8% a Catalunya i l'1'4% a la resta de l'Estat, segons un estudi elaborat per la consultora Nielsen sobre la situació actual i el futur del sector vinícola illenc.

Aquest informe, encarregat per la Comissió de la Vinicultura Balear, destaca que el consumidor més fidel és l'alemany, mentre que els grans consumidors mallorquins són una minoria i els peninsulars se solen decantar per altres marques.

La Comissió és integrada per representants del sector, dels consells i les conselleries de Medi Ambient, Agricultura i Turisme, amb l'objectiu d'impulsar i de promocionar aquesta activitat.

Rosa Estaràs, vicepresidenta del Govern, presidí la reunió i assenyalà que «la gent ha canviat la freqüència en el consum per la qualitat». Així, s'ha produït un descens del 12'7% en la venda de vi de baixa qualitat i un augment de l'1'4% en productes amb denominació d'origen.

El vi amb més presència a les Illes és el de La Rioja (53'4%), seguit dels del Penedés (17%), altres de Catalunya (6'7%) i les Balears en un 6'5% de casos.

Els experts recomanen contenir preus i no apujar-los, ja que la mitjana a les Illes és de 5,2 euros per a les denominacions d'origen, mentre que a l'Estat és de 3,5 euros.

Les conclusions
Encara que els compradors de vins balears reconeixen una canvi en la seva qualitat i en valoren la diversitat, l'estudi subratlla el coneixement escàs de la seva existència i la manca d'informació. En aquest sentit, la Comissió seguirà les línies recomanades per l'informe amb l'objectiu «d'acostar el vi de les Illes als consumidors». Així, en les pròximes trobades es proposaran mesures per informar sobre els canvis del sector, donar a conèixer el producte i potenciar-ne l'expansió.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris