algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Acabades les vacunes contra la grip a la cooperativa farmacèutica

L'IB-Salut garanteix la vacunació de la població de risc als centres

S.C. Palma.
La Cooperativa de Farmacèutics de les Balears s'ha quedat sense vacunes contra la grip comuna i no espera rebre'n noves comandes d'aquest medicament malgrat el fet que s'ha demanat de manera reiterada als laboratoris.

Així ho explicà ahir el gerent de la Cooperativa de Farmacèutics, Gabriel Comas, el qual afegí que encara es poden trobar vacunes a les farmàcies malgrat que aquestes s'acabaran durant els pròxims dies i no es podran reposar per falta de subministrament.

Comas recordà que la causa d'aquesta escassetat és pel fet que enguany els laboratoris han remès a la Cooperativa 9.000 vacunes, davant les 15.000 a 18.000 que va subministrar l'any passat, dins la seva política de reservar el màxim nombre per als hospitals i centres de salut, que atenen els grups de risc.

A això s'ha d'afegir que aquesta campanya hi ha hagut una major demanda per part dels col·lectius que no estan considerats de risc, a causa de les informacions entorn de la grip aviària.

El president del Col·legi de Farmacèutics de les Balears, Antoni Real, va dir que les vacunes estan a punt d'exhaurir-se a les farmàcies i recordà que és la població de risc la que ha de vacunar-se.

Per la seva part, des de l'IB-Salut sostenen que les Illes Balears disposen de vacunes suficients per poder atendre la població de risc i que la campanya de vacunació continua el seu procés als centres de salut.

La Conselleria de Salut començà el passat dia 13 d'octubre la vacunació contra la grip comuna, amb el repartiment de 149.000 dosis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris