cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
14°

Un terç dels joves assegura haver estat agredit pels seus companys

Un estudi vincula els maltractaments i el fracàs escolar amb la droga

Més d'un terç dels adolescents de les Balears, concretament el 35 per cent, afirmen que han estat agredits de manera física o psíquica pels seus companys almenys en alguna ocasió. Així ho revela un estudi de l'Associació Familiar de Balears (AFA) que ahir va presentar el seu president, José Ignacio Pérez Argüelles, i que ha comptat amb el suport de Sa Nostra.

Dels prop de 8.000 adolescents enquestats, quasi 3.000 (el 35 per cent) afirmen haver estat agredits per un company almenys en qualque ocasió. Tanmateix, només el 8 per cent del total de la mostra (uns 650) afirmen que han estat agredits en diverses ocasions o sovint.

Malgrat tot, les seqüeles de les agressions són difícils de detectar a primera vista, ja que el 68% dels joves han estat maltractats verbalment o psíquica.

Una més de les principals conclusions de l'estudi és que les dades obtingudes vinculen els maltractaments entre companys, l'absentisme i el fracàs escolar amb el consum de drogues.

De fet, respecte dels agressors físics, un terç confessa consumir cigarrets; quatre de cada deu fuma porros; sis de cada deu pren pastilles; quatre de cada deu beu cervesa i un terç altres begudes; i dos de cada tres pren cocaïna, mentre que la meitat consumeix també altres drogues.

De qualsevol manera, les víctimes també presenten un alt consum de drogues, tot i que en proporcions molt més reduïdes que els seus agressors. De fet, fins a quatre de cada deu pren pastilles i un terç consumeix cocaïna o altres drogues.

Davant això, Pérez Argüelles va considerar que «és necessari crear un Institut Balear de Prevenció Escolar de Comportaments de Riscs», ja que adverteix que una vegada que els adolescents han adquirit aquests comportaments, «és molt més difícil i costós recuperar-los per a la societat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris