cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

La plantilla de policies arriba a la que el Ministeri calculava que Balears necessitava l'any 2000

El delegat del Govern admet que el nombre d'agents s'ha d'actualitzar d'acord a l'increment de població


L'arribada de 146 nous agents del Cos estatal de Policia ha permès completar la plantilla prevista a les Balears per a l'any 2000, d'acord amb el darrer pla elaborat pel Ministeri d'Interior.

Segons anuncià ahir el Delegat del Govern, Ramon Socias, el centenar i mig de nous policies ha fet que el nombre total d'efectius que operen a l'Arxipèlag se situï al voltant de 1.400. D'aquests, n'hi ha 40 que realitzen pràctiques, mentre que devers 1.350 pertanyen a la plantilla fixa.

Tanmateix, el delegat del Govern admeté que «la plantilla actual s'haurà d'ajustar a l'increment de població que s'ha produït des de l'any 2000». Socis explicà que el càlcul per conèixer quants d'efectius s'han de menester per cobrir les necessitats actuals, «correspon als tècnics del Ministeri d'Interior», però advertí que encara que la població ha crescut prop d'un 20% en aquest temps -ha passat de 840.000 habitants a gairebé un milió-, no sempre «els serveis sanitaris o educatius augmenten en la mateixa proporció el nombre de metges, infermers o professors».

No obstant això, el representant estatal destacà l'esforç realitzat pel Govern central durant el darrer any i mig «per arribar a la plantilla prevista en el catàleg del Pla de policia 2000». De fet, assegurà que des d'aquell any la plantilla fixa ha passat de 950 agents als 1.350 d'ara.

Distribució
Respecte de la distribució dels nous efectius, de manera proporcional -si es té en compte la població dels nuclis on opera el Cos estatal de Policia-, la major part anirà destinada a la ciutat d'Eivissa. En concret, la capital pitiüsa en rebrà 52, mentre que Palma n'afegirà 68 als que té ara. La resta repartirà a Manacor (6), a Ciutadella (10) i a Maó (10).

Sobre la procedència dels nous agents, encara que la majoria continua arribant de la Península, el màxim representant del Govern central a les Balears es mostrà satisfet que «cada vegada n'hi ha més de mallorquins». En aquest sentit, recordà que els illencs «tenen més coneixement del medi i saben quin és l'ambient de delinqüència a les Balears».

Respecte de les funcions que exerciran els qui s'acaben d'incorporar, Socias, acompanyat durant la presentació pel cap superior de la Policia a les Balears, Elicio Amez, assegurà que seran de comissaria de districte, servei del ciutadà i de control a l'aeroport, «és a dir, funcions de carrer».

De la mateixa manera, el representant governamental afirmà que la incorporació d'aquests agents permetrà estendre figures com la de l'agent de barriada.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris