tormenta
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
19°

Devers 50.000 persones acudiran al cementeri de Palma per Tots Sants

L'Ajuntament ha preparat un dipositiu de 72 agents per aquest dia

L'Ajuntament de Palma calcula que devers 50.000 persones visitaran el cementeri municipal el dia de Tots Sants. Per això, 72 agents de la Policia Local vetlaran pel trànsit de vianants i de vehicles als voltants de Son Tril·lo i de Son Valentí durant tota la jornada.

La tinenta de batlessa d'Infraestructures i presidenta de l'Empresa Funerària Municipal (EFM), Marina Sans, i el tinent de batle de Seguretat Ciutadana, Trànsit i Transports, Àlvaro Gijón, presentaren ahir la programació i el dispositiu prevists per a l'1 de novembre als cementeris de Sant Jordi, Establiments, la Vileta, Gènova i Palma.

Atès que enguany la festa concideix amb un pont, el dispositu especial es posarà en marxa el dia 29 i s'allargarà fins al dimarts següent. Tot i això, durant el cap de setmana només seran 48 els agents que vigilin i controlin el trànsit als voltants del cementeri municipal de Palma. Els seus accessos estaran tancats als vehicles tots els dies.

Tot i que s'habilitarà una zona d'estacionament per a 100 cotxes a la zona en obres de la falca verda i a l'estadi de Son Moix, Cort anuncià ahir «certa permissivitat» per als ciutadans que estacionin els seus vehicles als carrers que conflueixen a la rotonda del cementeri. En aquest sentit, el control policíac se centrarà a l'entorn dels carrers de Salvador Dalí, l'Uruguai i el camí de Jesús.

Per evitar molèsties als usuaris, Cort ha reforçat el transport públic de l'EMT, afegint a la línia 9 una altra de caràcter especial que cobrirà el recorregut de la porta de Sant Antoni al cementeri i viceversa, per les Avingudes i pel camí de Jesús en l'anada, mentre que en la tornada anirà pels carrers de l'Uruguai i de General Riera. Per als minusvàlids, hi haurà una reserva d'estacionament devora l'entrada del cementeri.

Quant als actes programats, cap novetat. La comitiva municipal surtirà de Cort a les deu del matí de l'1 de novembre. Després de dipositar corones en tots els cementeris de Palma, a migdia tindrà lloc a Son Tril·lo el tradicional acte ecumènic d'oració pels difunts, amb participació de totes les confessions cristianes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris