cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Les mesures per la grip aviària posen en perill la XXVII Fira de sa Perdiu

Ajuntament i Societat de Caçadors es reuneixen avui per analitzar la situació

Preocupació a Montuïri davant la possibilitat que la grip aviària pugui causar la suspensió de la Fira de sa Perdiu.

La Fira de Montuïri aquest any s'ha de realitzar el proper dia 4 de desembre i es podria veure afectada per la prohibició del Govern de les Illes Balears d'exposar i vendre aus als mercats i fires de les Illes. Tot el protagonisme de la Fira de Montuïri recau en la perdiu, i el batle de la localitat, Gabriel Matas, assenyala que «de moment el Govern no ha prohibit la participació de les aus a les fires, ara bé, si és així i ens afecta demanarem uns permisos especials per poder fer la Fira».

La Fira de sa Perdiu aquest any ha de celebrar la seva 27a edició, ja que del 1979 ençà s'ha pogut dur a terme sense cap casta d'inconvenient. Com assenyala el batle Matas, «la nostra fira gira entorn de la perdiu, és la protagonista». I és que la Fira i mostra montuïrera va néixer fa gairebé tres dècades arran de la celebració d'una mostra de perdius de reclam organitzada per la Societat de Caçadors de Montuïri.

L'actual president d'aquesta entitat, Gabriel Bauçà, assegura que «nosaltres confiam poder realitzar la Fira; si ens calen permisos especials els demanarem, s'haurà de parlar amb la Conselleria». Bauçà també afirmà que «seria una llàstima no poder fer una fira tan arrelada i amb tanta tradició com la nostra».

El president dels caçadors també mostra la seva preocupació per la possible suspensió de la caça amb reclam.

Fonts de la Conselleria d'Agricultura assenyalen que al llarg d'aquesta setmana és prendrà una resolució, ja que s'ha de consensuar amb les conselleries de Medi Ambient, Salut i la d'Interior. Així, tot sembla apuntar que en les pròximes setmanes es prohibirà l'exhibició i venda d'aus en les diferents fires i mercats, i per tant la Fira de sa Perdiu es podria veure afectada per aquesta resolució.

De fet, algunes associacions com la Federació Balear de Colombòfils ja han suspès les seves activitats i ha ordenat als diferents clubs de les Illes que suspenguin els entrenaments i viatges dels coloms, per tal d'evitar possibles problemes.

D'aquesta manera, tot sembla indicar que la XXVII edició de la Fira de sa Perdiu queda de moment enlaire. Tot i així, les dues parts organitzadores, Ajuntament i Societat de Caçadors, avui mateix es reuniran per tal d'estudiar les passes que s'han de seguir per poder dur-la a terme. Matas assegurà que «tindrem Fira i esperam tenir-hi les perdius».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris