cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

El PSOE qualifica la venda d'Aterca de «nou cop de Delgado i Nigorra»

Assegura que suposarà que la factura de l'aigua pugi més d'un 18%

J.R./P.A.M. Calvià.
L'Agrupació Socialista de Calvià qualificà ahir la venda de l'empresa Aterca -Aigües del Terme de Calvià- al grup Agbar -Aigües de Barcelona- de «nou cop» protagonitzat pel batle de Calvià, Carlos Delgado (PP), i pel seu «amic terratinent», Juan Nigorra Cobián.

Convé recordar que la firma Aterca és la concessionària del subministrament d'aigua potable a les zones del Toro i de Santa Ponça. I també que l'operació de venda del 70% del capital accionarial que estava en mans de la família Nigorra es tancà dos dies després que el ple de l'Ajuntament de Calvià aprovàs la pujada d'un 18% en el preu de l'aigua que l'empresa municipal Calvià 2000 ven a Aterca.

Encara que en principi sembla que la pujada esmentada pot perjudicar l'empresa que fins fa poques setmanes dominaven els Nigorra, l'increment en el preu del subministrament ha afavorit la família terratinent. L'increment en qüestió, suportat per Aterca, repercutirà també en el preu final que els veïns del Toro i de Santa Ponça pagaran pel subministrament.

D'aquesta manera, és previsible que la facturació d'Aterca prevista per a l'any 2005 i, sobretot, per a l'any 2006, es vegi incrementada de manera considerable. Aquestes previsions no les han ignorades ni els Nigorra ni el grup Agbar a l'hora de tancar la compravenda del 70% de les accions d'Aterca. Els primers han pogut vendre els seus títols més cars, mentre que els segons aconsegueixen una empresa que veurà incrementada la seva facturació anual.

Per tot plegat, el portaveu socialista al Consistori calvianer, Antoni Manchado, assegurà ahir que aquesta situació obeeix a «un altre escàndol, una altra decisió del PP que beneficia l'amic del batle -Nigorra- i perjudica els ciutadans». «El capatàs de Nigorra, Carlos Delgado -continua Manchado- ha autoritzat, instigat i aprovat que s'augmenti un 18 per cent l'aigua a l'empresa Aterca perquè Nigorra la pogués vendre a més bon preu», va concloure l'edil socialista.

D'altra banda, Rafael Garau (PP), tinent de batle de Serveis Urbans a l'Ajuntament, president de l'empresa municipal Calvià 2000 SA i membre de la corporació en el consell d'administració d'Aterca, manifestà que la venda del 70% de les accions d'aquesta companyia a final del mes passat no havia estat autoritzada per la Sala, ja que ni tan sols el batle no n'havia estat informat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris