cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

«El pas de l'huracà Wilma ha estat molt fort, hem tingut molta de por»

Alguns mallorquins atrapats a Mèxic aconsegueixen comunicar-se amb les famílies

Allò pitjor ja ha passat, però moltes famílies balears encara passen pena per l'absència de notícies després del pas devastador de l'huracà Wilma per les principals zones turístiques mexicanes. Altres, com Júlia i Sebastià, ja han aconseguit contactar amb les seves llars i han descrit a grans trets el seu particular malson: «Ha estat molt fort, hem tingut molta por».

Catalina Caimari, propietària d'una tenda de records a l'Arenal, no dorm gens des de fa tres dies. La seva filla Maria del Carme Fuster, que s'ha casat fa poc, és de lluna de mel a la ribera Maia amb el seu espòs, Alberto Cámara. Dijous dematí telefonà per darrera vegada, «i ja vaig notar que no estava tranquil·la, encara que no em digué res de l'huracà». «Parlava amb una veu apagada i es veu que no em volia dir res del Wilma perquè no passàssim pena. No hem pogut parlar amb ells des de llavors i ho passam fatal», explicava ahir.

Mercè, una altra mallorquina, també ha passat un cap de setmana d'autèntic malson. La seva germana Júlia, de Santa Maria, i el seu marit Sebastià, d'Alaró, havien triat la mateixa destinació per passar la lluna de mel. «Divendres a les quatre de l'horabaixa fou la darrera vegada que poguérem parlar amb ella, i ens explicà que s'havien refugiat al saló d'actes de l'hotel, en companyia de 700 persones més i sense llum», afegí Mercè. Ahir horabaixa, a la fi, la parella cridà per telèfon: «Ens han dit que estan bé, que ha estat molt fort el que ha passat i que ja poden començar a sortir del refugi». Manuel Cruz, un altre illenc, també és a la ribera Maia, però no de vacacions. Treballa en un hotel de la companyia Iberostar i divendres dematí explicà a la seva dona, Pilar Seguí, que plovia amb intensitat i que bufaven vents molt forts. Afegí que ho enregistrava tot i després, de cop i volta, s'havia tallat la comunicació. La seva esposa està tranquil·la, encara que de moment no ha aconseguit posar-se en contacte amb ell una altra vegada.

Antoni Colom, ciclista de l'Illes Balears, i la seva dona Irene eren també dels «desapareguts». Des de divendres no se'n tenien notícies i ahir horabaixa, a les 18.00 hores, l'esportista pogué parlar amb la seva mare, Catalina Mas. «Que estic de contenta, ho hem passat molt malament. Antoni m'ha dit que no podien telefonar des de l'hotel i que ha hagut de sortir. Ho han passat fatal: ha estat un desastre i ja pensen en un altre viatge de lluna de mel per oblidar aquest», explicà molt emocionada.

En les seves declaracions, la majoria de mallorquins coincideix que els seus hotels, gairebé tots de cadenes de les Balears, han aguantat els vents huracanats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris