cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
22°

La Fira del Pebre Bord anuncia l'arribada del temps de matances

A pesar de les recomanacions hi hagué una gran exposició d'aus

Veure els carrers de Felanitx plens de gent en diumenge no és cap novetat ja que, com afirma el lema, «cada diumenge és Fira» al municipi gràcies al gran mercat que atreu milers de visitants cada darrer dia de la setmana. Per això, si hi afegim que de les quatre fires locals assenyalades al calendari se'n celebrà la més popular i coneguda, la del Pebre Bord, la combinació permet que Felanitx sigui la capital de la indústria, l'artesania i el comerç de l'Illa.

El parc de sa Torre acollí una trentena d'envelats on els artesans, els artistes i els comerciants de la localitat exposaven els seus productes. També es podia adquirir maquinària agrícola, menjar, roba, fotografies, mobles i, com és ben lògic, sobrassada i pebre bord, l'espècia que dóna nom a la mostra, en record dels temps passats en què la gent de la comarca es desplaçava a Felanitx per comprar-ne quan s'acostava el temps de matances.

Integrant el mercat del diumenge i la Fira també s'aconsegueix un recorregut gairebé inabastable que començava pel parc, continuava per tota la zona del centre i passava per la plaça de Pax, l'àrea del mercat municipal i l'església, per acabar a la plaça de les Palmeres.

Després de deixar enrere les parades amb productes locals, els visitants baixaven pel carrer de Bellpuig, on les concessionàries de cotxes els temptaven amb els darrers models dels seus vehicles. Ben devora, el passeig de Joan Estelrich acollia la Fira Jove. Un dels seus estands més visitats mostrava aus per a la pràctica de la falconeria.

Grip aviària
La gent que visità la Fira de Felanitx demostrà que la psicosi per la grip aviària encara no ha arrelat en el subconscient popular. Una prova és que els més petits jugaven amb gallines dins corrals improvisats, mentre que els més grans no s'estaven de tocar i admirar diferents espècies com estruços, coloms, llorets o canaris, entre altres.

Quant a les autoritats, s'ha de destacar la visita de la consellera d'Immigració i Cooperació, Encarnación Pastor, que realitzà la primera visita a una fira des del seu nomenament. Fou rebuda per la batlessa, Catalina Soler, i pels regidors de la Sala. Tots plegats feren un recorregut centrat, sobretot, en la mostra de productes locals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris