algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

L'augment del preu de l'aigua aprovat per Carlos Delgado beneficia Nigorra

L'empresari vengué les accions d'Aterca després d'assegurar-se la puja de l'abastiment

J.R./P.A.M. Palma.
L'Ajuntament de Calvià aprovà en la seva darrera sessió plenària l'augment superior al 18 per cent sobre el preu de l'aigua que l'empresa muncipal Calvià 2000 ven a Aterca (Aguas Término de Calvià).

Un augment del qual en primera instància s'ha fet càrrec l'empresa concessionària que subministra aigua potable a les zones de Santa Ponça i el Toro, però que en segon terme -i segurament augmentat- n'hauran de fer-se càrrec els consumidors finals del servei.

Això ocorregué en el ple municipal del passat 29 de setembre. Dos dies després, el 2 d'octubre, un despatx de l'agència de notícies Europa Press informà que la família Nigorra acabava de donar per tancada la venda del seu 70 per cent en el capital accionarial d'Aterca al grup Agbar (Aigües de Barcelona).

Segons experts i economies consultats per aquest diari, l'increment aprovat pel batle Carlos Delgado (PP) en el preu de l'aigua provocà que la compra de les accions d'Aterca per part d'Agbar es presentàs encara més atractiva per als barcelonins, ja que la societat adjudicatària del servei de subministrament d'aigua potable a Santa Ponça i el Toro incrementà ostentosament la seva facturació.

Per als Nigorra l'operació de compravenda també es presenta beneficiosa, ja que l'augment en la facturacio d'Aterca -derivat de l'increment de més d'un 18 per cent sobre el preu de l'aigua- ha generat una important plusvàlua en el preu del paquet addicional venut al grup Agbar.

Aterca S.A. té la concessió municipal de distribució d'aigua potable en els nuclis de Santa Ponça i el Toro des de fa més de tres dècades. La societat fou constituïda el 31 d'agost del 1971, i el 70 per cent de les accions era propietat de la família Nigorra. La resta de capital accionarial se'l repartien petits inversors, inclòs el mateix Ajuntament.

Nou president
El passat 10 d'agost, la junta general d'accionistes nomenà president d'Aterca Francisco Javier Frontera Avellana, home de màxima confiança i braç dret de la família Nigorra.

Això ho demostra el fet que Frontera Avellana també és l'administrador de Nova Santa Ponça S.A. i de Marina Santa Ponça S.A. A més, és secretari de Golf Santa Ponça S.L.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris