cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

L'Estat vol un consorci urbanístic per reconvertir la Platja de Palma

El Govern i l'Ajuntament encara ara no han abonat les quantitats fixades per engegar el projecte

L'Estat vol que sigui un consorci urbanístic el que gestioni les obres de reconversió de la Platja de Palma. Per aquest motiu, la secretària general de Turisme ha redactat un nou conveni per a la transformació d'aquest òrgan en un «consorci urbanístic» capaç de generar recursos suficients per pagar les obres, el qual ja ha estat sotmès a la consideració de la resta d'actors: Govern, Consell de Mallorca i ajuntaments de Palma i Llucmajor.

La proposta dels nous estatuts contempla, d'una banda, la cessió al nou consorci de les competències urbanístiques dels municipis afectats per aquest ambiciós projecte valorat en 1.000 milions d'euros i, de l'altra, l'adscripció a l'ens de tots els solars de titularitat municipal. La setmana que ve es reuniran els representants de totes les administracions implicades per analitzar la proposta.

El text també inclou les cessions de terrenys, amb el seu aprofitament lucratiu, que facin particulars en compliment dels seus deures legals, així com els excessos d'aprofitament urbanístic o la seva monetització en efectiu. És a dir, la transformació del consorci permetria generar recursos suficients per finançar la reconversió a través de múltiples operacions urbanístiques.

El secretari general de Turisme, Raimon Martínez Fraile, declarà a Diari de Balears que «allò important és que proposam un mètode efectiu per un projecte de grans dimensions». Quant a les acusacions de «robatori de competències» fetes per l'Ajuntament de Palma, Fraile explicà que «no pretenem llevar res a ningú, només fer més operatiu l'òrgan de gestió i que alhora generi recursos».

Mentrestant, el representant del Govern central recordà que el Govern i Cort encara ara no han abonat les quantitats acordades en el primer conveni del 2004, un milió i 300.000 euros, respectivament. Mentre que l'Estat, el Consell i l'Ajuntament de Llucmajor ja han fet les aportacions exigides, un total d'un milió tres-cents mil euros dels 2,6 milions totals pactats.

Fraile insistí a assenyalar que «la voluntat de l'Estat és fer tot el possible perquè aquest projecte es desenvolupi, i aquesta és la idea que vaig transmetre als empresaris hotelers de la Platja de Palma. Poden estar segurs que la reconversió es farà i Mallorca serà capdavantera en iniciatives d'aquest estil, però cal que tothom hi cregui». El secretari general de Turisme apostà pel diàleg assenyat i recordà que les decisions dins el consorci es prenen de manera coordinada i conjunta.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris