cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

Font defensa introduir sostenibilitat i factor ètic a l'activitat empresarial

El conseller de Medi Ambient obrí les jornades del Centre Ariany

«En el nostre sistema econòmic i empresarial subsisteixen interrogants no resolts que generen tensions: la seva relació amb el medi ambient i la connotació ètica o la responsabilitat social de les empreses a l'àmbit mundial». Així ho va dir el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, durant la inauguració de la XII edició de la Jornada d'Estudi per a Empresaris, organitzada a Sa Carrotja pel Centre Universitari Ariany.

El conseller acompanyat en la inauguració pel vicerector de la UIB Josep Ignasi Aguiló; el president d'honor de Gesa-Endesa i del comitè organitzador, Felicià Fuster, i el president del Patronat del Centre Universitari Ariany, Román Piña, va considerar que cap plantejament empresarial «pot subsistir trencant aquests principis», que des del seu punt de vista no són incompatibles amb la generació de riquesa. «La nova activitat econòmica ha de crear riquesa i generar prosperitat, perquè l'èxit empresarial no pot aconseguir-se a qualsevol preu», va dir.

Per la seva part, Felicià Fuster va proposar el debat de dos fenòmens o circumstàncies durant la jornada. «La pèssima» distribució de la riquesa en el món, que situen l'empresari en la dicotomia de cercar l'èxit, davant l'«objectiu solidari i ecològic». En aquest sentit, desvinculà el concepte d'èxit empresarial dels resultats econòmics. «Aquests són necessaris però no suficients», va afirmar.

El vicerector de la UIB va repassar el paper de la Universitat en la societat i va sostenir que en el segle XXI ha de promoure la dinamització econòmica mitjançant una aliança estratègica amb l'àmbit empresarial. «Podem contribuir a generar riquesa, fomentar la iniciativa empresarial i el caràcter emprenedor des del rigor de la preocupació social», va dir. Aguiló va posar com a exemple les càtedres finançades per empreses.

Román Piña, finalment, va avaluar les edicions anteriors de la Jornada per a Empresaris, i va recordar el paper dinamitzador que hi va exercir el desaparegut bisbe Teodor Úbeda.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris