cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

El Govern no tomarà el pont del tren i en duplicarà l'amplària

El projecte de reforma respectarà al màxim l'estructura original

Definitivament, el Govern no té previst tomar el pont del tren d'Inca ni modificar-ne l'estructura, només en duplicarà l' amplada per permetre el pas del trànsit per davall. Aquest bé catalogat, obra de l'arquitecte Gaspar Bennàzar, mantindrà la seva fesomia original, tot i que patirà un substancial canvi d'ús amb motiu de les obres de soterrament.

L'estructura es desmuntarà pedra a pedra a principis de novembre, per la qual cosa l'Ajuntament de Palma ja n'ha pres motlles dels elements més característics, per si de cas algun es fa malbé durant l'operació. A continuació, es reconstruirà el pont que actualment connecta els carrers Francesc Sancho i Gabirel Maura com a pas de vianants que unirà el futur parc de les Estacions i el passeig Jacint Verdaguer. D'aquesta manera, el gir de noranta graus del pont modificarà la circulació dels cotxes que, en comptes de passar per damunt, ho faran per davall.

En el gràfic de dalt es pot veure el disseny del nou pont del tren i les modificacions que patirà aquest element arquitectònic tan emblemàtic. D'entrada, la seva amplària passarà dels deu metres actuals als 22'20 que preveu el projecte. Quant a l'alçada, també s'incrementarà dos metres, fins als 5,50. Tot i les promeses de no modificar l'estructura original de l'obra de Bennàzar, la plataforma pel parc de les Vies alertà dies enrere de la possibilitat que el pont es fes malbé de manera irreversible.

Mentre durin les obres del pont, la Conselleria d'Obres Públiques habilitarà un pas a nivell entre Francesc Sancho i Gabriel Maura. Fonts de la Regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament explicaren que aquest projecte de «cirurgia estètica» té el vistiplau de la Comissió del Centre Històric, atesa la catalogació del pont com a bé arquitectònic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris