nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Bregues entre hereus fan perillar la continuïtat del col·legi Manjón

La segregació d'una part del pati en podria suposar el tancament

87522

Pares i mares es concentraren ahir.

La situació ha arribat a extrems insostenibles. Les bregues i contínues desavinences entre els hereus de la propietat, la familia Ques Jordà, fan perillar la continuïtat del col·legi Manjón, ubicat al carrer Alférez Llobera Estrades de Palma. La segregació d'una part del pati per a la construcció d'habitages en podria suposar el tancament del centre, l'acomiadament del personal docent i la sortida dels 350 alumnes que atén a l'actualitat.

Tot i això, encara hi ha un motiu per a l'esperança. La propietat del centre comunicà la situació a la Conselleria d'Educació la setmana passada, tot i que els conflictes entre els hereus s'iniciaren el mes de març. Una reunió amb el director general de Planificació i Centres, Rafael Bosch, serví per posar ordre als desordres legals del col·legi Manjón a la barriada del Camp Redó. En declaracions a Diari de Balears, Bosch volgué tranquil·litzar les famílies afectades, ja que «el curs continuarà amb tota normalitat fins a juny».

La reducció a la meitat de la superfície actual del pati, com a conseqüència de la segregació cap a un dels hereus, podria suposar el tancament del centre. Tot i això, la Conselleria d'Educació ha volgut donar una oportunitat a la propietat i a la direcció del centre per solucionar de manera progressiva la seva situació irregular.

El col·legi Manjón té 3 unitats d'infantil, 6 de primària i 4 de secundària, amb un total de 350 alumnes amb edats compreses entre els 3 i 16 anys. Una solució podria venir per la reducció d'unitats i la no admissió de més alumnes. És a dir, el tancament parcial i progressiu del centre que no té perquè alterar la marxa dels propers cursos. Aquesta és una de les oportunitats suggerides per Rafael Bosch a la direcció de l'escola.

Mentrestant, la preocupació dels pares creix fins al punt d'esdevenir en rebel·li contra allò que ells qualifiquen de «mentides i enganys». Dimecres de la setmana que ve, la propietat i la direcció informaran els pares en una reunió que tindrà lloc a les vuit del vespre al col·legi Pius XII. Ahir horabaixa, pares i mares es manifestaren davant el centre reclamant que els informin sobre els fets.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris