cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

La Sala demana canviar la Llei per evitar els casos de transfuguisme

Tot i això, el batle rebutja demanar la dimissió del seu soci Mestre

El ple de Maria de la Salut aprovà per unanimitat i per urgència el passat dijous a la nit instar al Govern central que modifiqui la Llei electoral per així impossibilitar futurs casos de transfuguisme polític.

El batle, Antoni Mulet (PP), decidí votar aquest punt per via d'urgència després que el PSOE presentés una moció en la qual es denunciava els casos de transfuguisme que s'han donat durant la present legislatura i en la qual el punt quatre feia referència a la modificació de la Llei.

A la moció dels socialistes de l'Ajuntament de Maria, que no s'aprovà, es demanava la dimissió del regidor Jaume Mestre, abans del PSM i ara del Grup Mixt, «perquè mostrà una evident falta de respecte cap al partit i cap als companys amb els quals es presentà en les passades eleccions», segons la moció del PSOE.

Martí Ferriol, portaveu socialista a l'Ajuntament, llegí que «atès que els grups polítics amb representació als ajuntaments han subscrit la lletra i l'esperit del Pacte antitransfuguisme haurien d'exigir la dimissió dels trànsfugues que han aparegut durant aquesta legislatura».

El batle Mulet rebutjà la moció al·legant que «Mestre és una persona molt vàlida dins l'Ajuntament i no s'ha de fer cap canvi». A més, continuà dient que «la moció surt una mica de context després de dos anys i mig i si ve imposada des de Palma pels casos ocorreguts a Calvià, podrien començar per altres pobles i no per Maria».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris