lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
18°

El Govern dóna avui llum verda a la construcció del Son Dureta II

L'Executiu licitarà les obres de Son Espases i en fixarà el pressupost


El Consell de Govern d'avui té previst donar llum verda a la construcció de l'hospital de Son Dureta II, que s'aixecarà a la finca de Son Espases. A partir d'aquí, l'Executiu licitarà les obres, les treurà a concurs públic i les adjudicrà.

A la reunió d'avui també s'hauria de fixar el pressupost definitiu del futur centre sanitari de referència i els terminis d'execució. Pel que fa al projecte de l'hospital, destaca el fet que el 57,2 per cent de les habitacions seran individuals.

A més a més, segons ha avançat en diferents ocasions la consellera de Salut, Aina Castillo, el nombre de llits del nou Son Dureta del vell serà pràcticament el mateix. En aquest sentit, cal matisar que dels 819 llits d'internament de més de 24 hores, un total de 469 seran individuals i es distribuiran entre les unitats d'Immunodeprimits i Implantats, Medicina i Cirurgia Coronària, Pediatria, UCI pediàtrica, Neonatologia i Psiquiatria».

El nou centre sanitari tindrà nou plantes en lloc de les dotze inicialment projectades, fet que afavorirà un menor impacte visual. L'impacte urbanístic també es reduirà, segons afirma l'Executiu, un 25 per cent respecte del primer esborrany del projecte.

Es tractarà d un hospital informatitzat, seguint el model de Son Llàtzer, i que disposarà de la iniciativa privada per a la seva construcció. Les instal·lacions tindran 20 quiròfans, un heliport, tres sales d'actes, un institut d'investigació i dues biblioteques. El complex ocuparà 140.000 metres quadrats construïts.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris