cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Salvem Mallorca revisa la iniciativa popular per tornar-la a presentar

Creu «sorprenent» l'argument del Parlament per rebutjar la proposta

«Hem fet manifestacions, campanyes, hem presentat recursos, al·legacions i només ens faltava una iniciativa legislativa popular. Ara no ens aturaran». Amb aquesta sentència, el portaveu del GOB i de la plataforma ciutadana Salvem Mallorca, Miquel Àngel March, anuncià ahir la intenció de l'entitat de tornar a presentar una iniciativa legislativa popular de protecció del territori, després que la Mesa del Parlament, amb els vots del PP, rebutjàs l'admissió a tràmit de l'anterior. Amb l'objectiu d'«esquivar» l'argumentació emprada pel PP per rebutjar l'admissió a tràmit de la proposta, la Plataforma podria decidir presentar més d'una iniciativa legislativa popular per protegir el territori. En tot cas, la intenció dels impulsors és tornar a iniciar el procés en menys de deu dies i poder fer «la recollida de firmes més important de Balears». March considerà ahir «sorprenent» que el Parlament, «l'òrgan que té com a objectiu el debat, impideixi que es debati una iniciativa legislativa promoguda per la societat». «El president del Parlament -destacà l'ecologista- es cansa de dir que la institució ha de tenir les portes obertes, que ha de connectar amb la societat i ara que un moviment popular impulsa una proposta, la tomen sense cap debat».

El portaveu encara considerà més sorprenent l'argumentació emprada pel PP per rebutjar la iniciativa: que aquesta deroga lleis aprovades aquesta legislatura i que la proposta recull temàtiques diverses. Respecte al primer argument, March advertí que no es deroga cap norma, només dos articles d'una Llei, la d'acompanyament dels pressuposts, que el Govern empra com a calaix de sastre per derogar o modificar altres lleis. Respecte al segon argument, l'activista destacà que la temàtica que cal regular és homogènia perquè tota fa referència a la protecció del territori.

«Mallorca necessita una iniciativa així», afirmà el portaveu del GOB, que espera que la «indignació» que ha provocat la decisió de la Mesa comporti un major suport popular a la festa organitzada per Salvem Mallorca demà a Santa Maria.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris