nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

L'OCDE creu que el nivell educatiu balear és dels més baixos d'Europa

Jaume Matas proposa «un acord consensuat» per millorar la situació

El cap de la divisió d'infraestructures i gerència educativa de l'OCDE, Richard Yelland, mostrà ahir el seu convenciment que l'Estat espanyol «té un dels nivells acadèmics més baixos d'Europa» i que, dins aquest context, «potser Balears tengui un dels nivells acadèmics més baixos d'Espanya».

Precisament, per això, Yelland va considerar que «l'educació a Europa té un paper important que cal desenvolupar en el futur». En aquest sentit, durant la conferència inaugural del I Congrés d'Educació de les Balears, Yelland va recordar la importància que tenen l'educació i la formació dels ciutadans per al sistema productiu.

Conscient d'aquestes mancances, Matas va considerar que un dels objectius del Congrés és «aconseguir un acord consensuat» envers l'educació que estableixi «quines han de ser les necessitats» del sistema i les accions que cal dur a terme per millorar-lo.

El president, que va inaugurar les jornades, va reconèixer també que el model econòmic de les Balears afecta en l'educació els joves perquè «els ofereix beneficis en un breu termini de temps i els incorpora en el mercat laboral» abans que completin la seva educació.

Tanmateix, Matas creu que és necessari que els professors «transmetin als alumnes el valor de l'esforç», tot i que creu que les famílies també han d'ocupar un lloc important en aquesta missió.

Finalment, en l'acte inaugural també intervengué el president del Parlament, Pere Rotger, que encoratjà el Govern perquè augmenti el nombre de professors i redueixi el nombre d'interins.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris