cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

Els hotelers reclamen la reconversió de places turístiques en habitatges

El 22% dels establiments balears són de baixa categoria i ja tenen quaranta anys

104410

Riera i Miralles presentaren l'informe «Anàlisi de l'oferta hotelera balear», sol·licitat per l'agrupació de cadenes.

P.B.

El president de l'Agrupació de cadenes hoteleres, Francesc Miralles, reclamà que es faci possible la reconversió dels hotels en habitatges per pal·liar l'excessiva oferta existent i augmentar així la rendibilitat.

Miralles féu aquestes declaracions en la presentació de l'informe «Anàlisi de l'oferta hotelera balear», elaborat pel Centre de Recerca Econòmica (CRE), en el qual es mostra que un 22 per cent dels hotels de les Illes són de la categoria d'1 o 2 estrelles i tenen uns 40 anys.

En aquest sentit, Miralles declarà que aquestes xifres fa uns anys haguessin mostrat un escenari més negatiu, però que en els darrers temps «les cadenes han apostat per la renovació». Per una altra banda, assegurà que «està claríssim» que hi ha un excés de places que no permet l'increment de preus i que, juntament amb la pujada de costs i de l'oferta no reglada, han causat una evolució negativa de la rendibilitat. Això, segons Miralles, dificultarà les inversions necessàries en molts establiments obsolets per reconvertir o millorar les seves instal·lacions i serveis.

Les conclusions de l'informe del CRE, presentat pel seu director Antoni Riera, aposten en primer lloc per la modernització i millora de la planta hotelera, per augmentar el valor afegit del producte. Això permetria ampliar el període d'obertura. L'altre aspecte que cal tractar és la reconversió dels hotels per aconseguir l'especialització en segments de demanda cada vegada més plurals i específics.

Riera no va voler donar una xifra del percentatge d'hotels obsolets, però sí assegurà que hi ha establiments antics que freguen l'obsolescència i que aquesta oferta pot contaminar la imatge d'una destinació.

L'informe qualifica l'hostaleria de sector estratègic que representa el 13'1 per cent del Valor Afegit Brut i un 17'7 per cent dels treballadors afiliats a la Seguretat Social.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris