lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

Balears, líder en les arribades de turistes internacionals al setembre

Arribaren un total d'1,4 milions de visitants, un 3,2% més que el 2004

Balears ha estat la destinació més important d'Espanya pels turistes internacionals durant el mes de setembre, amb un total d'1,4 milions de vistants, segons les dades de l'Institut d'Estudis Estadístics.

Aquesta xifra representa un increment respecte l'any passat del 3,2 per cent. Els dos principals mercats emissors, el britànic i l'alemany, que representen el 76,5 per cent de les arribades, han experimentat increments del 0,4 i del 7,4 per cent respectivament.

En el conjunt dels nous primers mesos de l'any, les Illes han estat la segona destinació a nivell estatal. Balears ha rebut 8,4 milions de turistes estrangers. L'informe del Ministeri destaca que malgrat que no s'han assolit els nivells d'arribades d'altres anys, s'ha produït un increment de l'1,6 per cent respecte 2004. Mentrestant en aquest període el mercat alemany ha crescut un 7,6 per cent, el britànic ha patit una davallada del 3,7 per cent.

Per la seva banda, la Conselleria de Turisme publica les xifres del total de turistes arribats per via aèria. Durant el setembre s'enregistraren 1.566.200 visitants, fet que suposa un creixement del 3,5 per cent respecte el mateix mes de l'any passat.

Mallorca experimenta la pujada més important amb un increment del 7,6 per cent, mentre que a Menorca ha estat del 2,5 per cent i a les Pitiüses han caigut un 10,1 per cent.

Des de gener, s'han superat ja els 10 milions de turistes, un 3,1 per cent més en relació a 2004. Els mercats alemany, espanyol i francès augmenten, però el britànic continua amb una tendència a la baixa del 3,9 per cent. Les dades de Turisme mostren també que el nombre de treballadors ocupats en el sector ha estat el darrer mes de 94.006, un 4 per cent més que el 2004.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris