nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

L'hospital comarcal començarà a equipar-se a partir del primer trimestre de l'any que ve

El 60 per cent de les habitacions seran individuals

Les obres exteriors de l'hospital d'Inca estan pràcticament acabades i actualment se centren en les instal·lacions i els acabats interiors i, si tot continua bé, podran centrar-se únicament en els equipaments a partir del primer trimestre de l'any que ve. «No hi ha hagut cap incidència i tot fa pensar que l'hospital estarà acabat a finals de 2006. L'únic que hem hagut de fer ha estat adaptar les àrees de radiologia i els laboratoris als avenços tecnològics que s'han anat succeint des que es va planificar l'hospital», explicà l'arquitecte de l'obra, Julián Arranz.

La consellera de Sanitat, Aina Castillo i el batle d'Inca, Pere Rotger, pogueren veure ahir la primera habitació acabada de l'hospital d'Inca que és individual i té una sortida directa al pati interior. «La idea és que el 60 per cent de les habitacions siguin individuals», explicà la consellera.

L'arquitecte comentà a més que el fet de crear un pati interior i que les habitacions estiguin a la planta baixa permetrà que totes tinguin un accés directe al jardí. «Volem que els malalts es puguin beneficiar així del fet de tenir un clima mediterrani. Equiparem el jardí amb pèrgoles i bancs perquè es pugui passejar per dins», afegí Arranz.

La visita serví també per saber els colors de les habitacions, que seran distints en funció de l'àrea d'hospitalització. «Les habitacions de pediatria seran blaves, les de cirurgia vermelles, les de psiquiatria verdes i n'hi haurà també de color groc i de color terra. Tot això es fa perquè el personal es pugui ubicar més fàcilment», explicà Arranz. Gairebé tots els elements de l'obra interior estan ja executats en més de un 50 per cent i els picapedrers continuen fent feina en les canonades, els falsos sostres, les conduccions i altres acabats generals de l'hospital.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris