cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

El PSOE culpa ara el batle de no fer complir els expedients urbanístics

Malgrat la crisi ningú convoca la comissió de seguiment del pacte

A mesura que s'apropa la data límit, les coses van de malament a pitjor. La crisi de l'equip de govern d'Artà (UM, PSOE i EU-EV) s'accentua dia a dia i allò que en principi semblava una guerra a dues bandes (Silva-Adrian) ara ja ha cobrat una nova dimensió i el batle, Rafel Gili, n'ha sortit esquitxat.

Silva, regidor d'Urbanisme (PSOE), va eludir responsabilitats i culpà públicament el batle de no executar els expedients d'infracció urbanística.

Fou en el transcurs d'una tensa roda de premsa del tripartit, convocada per denunciar la manca de subvencions del Govern, que va quedar ben patent que el pacte viu hores molt baixes. Acusacions, mirades a part i banda, moviments de cadires, nirvis...posaren de manifest que entre els tres partits no hi ha bon feeling.

Així i tot ningú pensa convocar la comissió de seguiment del pacte per analitzar la problemàtica i intentar trobar una sortida a una situació difícil. Tot això quan just falta un mes per produir-se el canvi de batlia, que segons estipula l'acord programàtic signat en el 2004 ha de ser a finals del mes de novembre. Ara bé, tot és en aquests moments incert.

A la pregunta de si fan comptes mantenir aquest acord, Gili (UM) apuntà que sí i Silva també. En canvi, el portaveu d'EU-EV, Julen Adrian, va respondre que «el pacte ha tingut incompliments importants. Això ens obliga a considerar-ho».

Adrian apuntà que aquests incompliments es refereixen entre altres coses a «tramitacions inadequades de certs expedients d'urbanisme». Tot i que no donà noms, Silva es va sentir al·ludit perquè respongué que «la gent que parla de coeficient intel·lectual elevat hauria de tenir les coses més clares. Que se m'acusi d'una cosa en la qual no tinc la responsabilitat és d'un infantilisme total. Fa referència a un expedient d'un familiar meu, expedient que tothom sap que anà a ple i que es dictà la demolició i una sanció econòmica. Si no s'ha duit a terme és perquè els diferents batles, MontserratSantandreu, Margalida Tous i ara l'actual, Rafel Gili, han eludit la seva responsabilitat».

El batle contraatacà i manifestà que «no hi estic gens d'acord. Quan Silva diu això i em fa responsable és perquè no deu saber que jo me n'he informat, he parlat amb el recaptador sobre si jo havia de firmar l'ordre d'intervenció dels comptes bancaris per cobrar la sanció de l'expedient en qüestió i m'ha dit que no. Qui ha de firmar és el tresorer. I el nostre tresorer és el senyor Silva», va concloure.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris