nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

Els hotels mallorquins a Mèxic, en estat d'emergència pel Wilma

Més de 20.000 turistes allotjats als complexos foren evacuats als refugis

Les cadenes hoteleres mallorquines Iberostar, Sol Meliá, Barceló, Festa (Palladium), Badia Príncipe&Resorts, Hoteltur, Oasi, Mandarí Hotels (Jumbo Tours), Viva Hotels i Riu, han posat en marxa a la Riviera Maya i a Cuba el sistema d'emergència per afrontar el pas de l'huracà Wilma.

La Riviera Maya fou ahir a la nit la primera que patir els vents de més de 250 quilòmetres per hora i les fortes pluges torrencials, i per això totes les cadenes aplicaren els manuals d'emergència en els seus complexos per a aquests tipus de fenòmens meteorològics i per evitar danys als turistes. Les cadenes mallorquines allotgen en aquests moments més de 20.000 turistes.

«En els complexos, en els quals es troben turistes i treballadors mallorquins, està tot controlat. Els refugis estan totalment preparats per rebre els turistes i se n'estan evacuant alguns d'hotels i complexos que no disposen de refugis antihuracans homologats, explicaven des de la cadena Iberostar, en els complexos a la Riviera Maya, del qual hi ha allotjats 4.100 turistes.

La cadena Bahía Príncipe, segons el director general Fausto Sedano, «afronta l'huracà amb tot tipus de garanties de seguretat. Tenim uns 3.000 turistes i esperam que tot transcorri amb normalitat».

La cadena hotelera RIU hagué d'evacuar l'horabaixa d'ahir els seus hotels de Cancun ciutat, en concret els que no disposen de refugi, mentre que les cadenes Oasis, Hotetur, Sol Meliá i Barceló, que tenen hotels a Cancun, traslladaren els seus turistes als refugis instal·lats en els complexos.

Així, devers 300 espanyols allotjats en hotels de Cancun foren traslladats a algun dels 187 refugis habilitats, segons confirmà ahir el cònsol espanyol, Javier Marañón.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris