nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El Govern descarta introduir l'impost de les benzines al pressupost de 2006

Deixarà de recaptar 20 milions però en rebrà 45 per una sentència contra l'Estat

104070

El conseller d'Economia i Hisenda, Lluís Ramis d'Ayreflor, va descartar l'aplicació de la polèmica mesura.

El Govern balear ha descartat introduir l'impost de les benzines, també conegut com a «cèntim sanitari», al projecte de pressuposts de la Comunitat Autònoma per al 2006. L'elevat preu dels carburants i el fet que el Tribunal de Justícia europeu obligui ara l'Estat a retornar a la Comunitat 45 milions d'euros -amb l'impost de les benzines n'hauria obtinguts 20 d'anuals-, han portat l'Executiu a desestimar l'aplicació d'aquesta mesura l'any que ve.

Així ho assegurà ahir el conseller d'Economia i Hisenda, Lluís Ramis d'Ayreflor, per deixar clar que el Govern té intenció de complir el Pla de sanejament del deute, imposat per Madrid, sense necessitat d'incrementar el preu dels carburants en un cèntim que aniria destinat a la Sanitat. Per tant, el recàrrec no s'esmentarà i tot en el projecte de pressuposts de la CAIB, que l'Executiu aprovarà demà per poder-lo dur al Parlament en una setmana, ni s'introduirà a través d'una llei l'any vinent.

El titular d'Hisenda comparegué ahir per anunciar que una sentència del Tribunal de Justícia europeu obliga l'Estat espanyol a retornar a l'Arxipèlag 45 milions d'euros -43 més els interessos-, que es recaptaren de manera indeguda des de l'any 1998 a través de l'IVA. «Tot està relacionat», assegurà Ramis quan li demanaren si la sentència ha influït en la decisió de no aplicar el «cèntim sanitari».

La sentència és fruit de la reclamació interposada contra la modificació de la legislació fiscal impulsada pel primer Govern d'Aznar, l'any 1998, que impedí a les empreses beneficiàries de subvencions deduir completament l'IVA. Ara, les empreses públiques del Govern podran recuperar els 43 milions que els foren retinguts de manera però, a més, altres societats privades beneficiàries de subvencions podran reclamar també. El sector privat xifra en 2.000 milions d'euros les reclamacions en tot l'Estat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris