cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

EU-EV avisa el PSM que «només la unió de l'esquerra derrotarà el PP»

Llauger insta els nacionalistes a demostrar «lucidesa» a l'hora de decidir si es presenten tots sols

J. TORRES. Palma.
Esquerra Unida-Els Verds no tira la tovallola. Tot i que el PSM té previst aprovar el dia 26 i en Consell Polític una proposta per presentar-se tot sol a les autonòmiques del 2007, EU-EV no perd l'esperança d'aconseguir un acord preelectoral i ahir llançà un darrer envit als nacionalistes: «Només la unió de l'esquerra derrotarà el PP».

El coordinador general d'EU, Miquel Ramon, i el coordinador d'Els Verds, Miquel Àngel Llauger, comparegueren per fer públic un document que aposta per la consolidació de candidatures unitàries de les forces progressistes, i per implicar-hi l'esquerra social. La proposta, que també inclou la «improbable» participació del PSIB, va dirigida clarament al PSM, que la setmana que ve decidirà si accepta la idea de la direcció de presentar-se sols.

Llauger demanà «lucidesa» als nacionalistes abans de rebutjar una coalició preelectoral i els instà a no deixar-se endur per «dinàmiques internes», perquè «una decisió tancada de no fer acords preelectorals no respondria al que la seva gent els demana, i no serviria els objectius del PSM». Tot i la clara interferència en el procés, el dirigent deixà clar que sigui quina sigui la decisió del PSM, EU-EV la respectarà.

Si Llauger insistí a defensar l'experiència de Progressistes -candidatura conjunta en les generals del PSM, EU, EV i ERC- i el Pacte de Progrés com a «única alternativa» al PP; el coordinador d'Esquerra Unida, Miquel Ramon, advertí que una «dispersió excessiva» de l'esquerra en els pròxims comicis només serviria per «rebolcar-se en el fracàs».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris