nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

El PP avorta el debat de la iniciativa popular per protegir el territori

La Mesa del Parlament no l'admet a tràmit al·legant defectes de forma

La iniciativa popular de protecció del territori, impulsada per la plataforma Salvem Mallorca, no serà tramitada, de moment, pel Parlament. Els vots del PP serviren ahir perquè la Mesa rebutjàs l'admissió d'aquesta proposta al·legant un suposat incompliment de la normativa que regula el procediment.

Els populars -tenen tres representants per dos del PSIB- rebutjaren la iniciativa popular perquè entenen que incompleix dos dels requisits exigits: deroga una llei aprovada aquesta legislatura i és poc homogènia. Els socialistes, en canvi, exposaren que la iniciativa no deroga cap llei sencera sinó articles concrets i, a més, defensaren que és homogènia perquè tot i que afecta les DOT, la Llei de Carreteres o la de Ports, té un element comú: la protecció territorial.

El vicepresident segon del Parlament, Valentí Valenciano (PSIB), considerà «absurda» i «negativa» la decisió del PP i advertí que «el Parlament no ha de tancar les portes a la gent». Des del GOB, impulsor de la proposta, el seu portaveu Miquel Àngel March compartí la crítica i avançà que continuaran endavant amb el procés. Els impulsors tenen ara un mes per recórrer al Constitucional o modificar la iniciativa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris