cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

El nou jutge degà de l'àrea de Palma demanarà sis jutjats més al Ministeri

Francisco Martínez diu que permetrien dictar sentències sense precipitar-se

El nou jutge degà de Palma, Francisco Martínez Espinosa, estrenarà el seu càrrec, segurament el novembre, amb ganes de reclamar al Ministeri de Justícia més mitjans materials i humans per atendre el gran nombre de litigis que presenten els ciutadans de les Illes.

Concretament, Martínez Espinosa ha calculat que Palma, i tots els municipis que depenen del districte judicial de Ciutat, necessiten sis jutjats més. Per això, el fins ara titular del jutjat d'allò penal número 3 de Palma demanarà al Ministeri la creació de noves sales.

L'objectiu, segons Martínez Espinosa, és que els jutges «tenguin una càrrega assequible» que els permeti dictar sentències «mitjançant una reflexió i no d'una manera precipitada». En aquest sentit, el futur jutge degà va recordar que la càrrega judicial «sobrepassa els límits aconsellables» i va citar especialment la situació del nou jutjat de Violència contra la Dona, en el qual hi ha hagut dies que «han fet feina fins a les 9 del vespre», quan la jornada hauria d'acabar a les 3 de la tarda.

Aquest és un dels aspectes que considera «millorables» del llegat que ha deixat Pere Barceló, tot i que reconeix que l'anterior jutge degà «ha col·locat les bases» de l'actual deganat.

D'altra banda, Martínez Espinosa, que també és membre de l'Associació Francisco de Vitoria, creu que «s'està retardant massa les transferències de Justícia a la Comunitat Autònoma», però creu que «és un tema poc madur perquè han de venir ben dotades». Finalment, el nou degà va aconsellar als seus companys que s'associïn.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris