nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Carlos Delgado nomena càrrec de confiança la «mà dreta» de Thomàs

El batle decreta la incorporació de l'exmilitant d'UM a l'estructura municipal del PP

70986

Antoni Tirado (assenyalat amb un cercle) al costat de Thomàs (segon per l'esquerra).

Set dies. Aquest és el temps que va trigar el batle de Calvià, Carlos Delgado (PP), en dinamitar l'acord de govern que el passat 26 de setembre van subscriure a l'hotel Palace Atenea el propi Delgado, Joaquín Legaza i Joan Flaquer, per part del Partit Popular (PP); i Isidre Cañellas, Bartomeu Vicens i Damià Nicolau, per part de les files d'Unió Mallorquina (UM), per posar fi a la crisi política desencadenada a l'Ajuntament de Calvià després que l'edil Joan Thomàs abandonàs les files nacionalistes per alinear-se amb Delgado i els populars a l'hora de votar a favor de la formalització municipal de les urbanitzacions de la família Nigorra.

I és que el passat 3 d'octubre el batle Carlos Delgado nomenà Antoni Tirado Bennàssar, exvocal del comitè local d'Unió Mallorquina a Calvià i mà dreta de l'edil trànsfuga Joan Thomàs, cap d'unitat del Consistori sota la supervisió del director general de Serveis, Joaquín Legaza. El mateix que una setmana abans va testificar la ratificació del Pacte per Calvià subscrit entre PP i UM.

Això no obstant, cal destacar que, encara que Delgado va adoptar l'esmentada resolució el passat 3 d'octubre, els efectes del decret de nomenament es retrotreuen a data del 27 de setembre del 2005, el dia següent a la firma de l'acord del Palace.

El mateix dia en què el president del PP, Jaume Matas, donava per «reestablerta la normalitat política» a l'Ajuntament de Calvià, el batle del seu partit, Carlos Delgado, escapava a Roma i Isidre Cañellas (UM) recuperava de mans del PP les àrees de gestió de Joan Thomàs.

La devolució de les competències en Manteniment, Vies i Obres, Medi Ambient i Noves Tecnologies als nacionalistes, va implicar la immediata destitució de Tirado al capdavant de la direcció de les unitats de Manteniment i Vies i Obres. Un càrrec de confiança que li va ser concedit el 30 de juliol del 2003 gràcies a la confiança que llavors Isidre Cañellas tenia dipositada en la seva persona.

D'aquesta manera, la retroactivitat del decret firmat per Delgado, ha permès a Antoni Tirat no deixar de gaudir ni un sol dia dels emoluments que li procura el càrrec de cap d'unitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris