algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Més de 7.500 persones del terme pateixen algun trastorn mental

La Sala, Govern i Estel de Llevant llancen un servei d'ajuda a domicili

Més de 7.500 persones que viuen al terme municipal de Manacor pateixen algun tipus de trastorn mental. Dels 36.000 habitants, un 20 per cent té depressió o trastorn bipolar i un u per cent pateix esquizofrènia.

Aquestes dades foren fetes públiques per l'Associació Estel de Llevant, que des de 1996 treballa per a la integració social dels malalts mentals de la comarca de Manacor.

Davant d'aquesta situació i arran d'una línia d'ajudes de la Conselleria de Treball del Govern, l'Ajuntament de Manacor i Estel de Llevant han llançat un pioner servei que atendrà els malalts mentals directament als seus domicilis i que s'anomena «Més Estel».

Aquest servei fou presentat ahir pel batle de Manacor, Antoni Pastor; el conseller de Treball, Cristòfol Huguet; el representant d'Estel de Llevant, Guillem Febrer, i les dues infermeres que duran a terme l'ajuda domiciliària, Sandra Pieres i Aina Mascaró.

Febrer explicà que les persones afectades per una malaltia mental presenten «trets comuns» com «l'aïllament, apatia, deteriorament físic i psíquic i la desconnexió de la persona amb la realitat externa». Tot plegat fa que els malalts «tenguin dificultats per accedir als recursos sociosanitaris de la comarca».

Amb el servei, dues infermeres atendran en el seu domicili els malalts que requereixin el servei i, paral·lelament, ajudaran les seves famílies, que «se sobrecarrega molt en aquestes situacions i també necessita atenció». L'objectiu final és millorar la qualitat de vida dels malalts i la seva família.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris