nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

«La gent que no em coneix pot pensar que la meva elecció és una estratègia»

Encarnación Pastor es presentà ahir com a consellera d'Immigració i Cooperació

J.M.SASTRE/G.MAS. Felanitx.
En la seva primera compareixença pública com a flamant consellera d'Immigració i Cooperació, Encarnación Pastor, ja sortí al pas de les suspicàcies que pot generar el fet d'haver estat nomenada 20 mesos abans de les pròximes eleccions. En aquest sentit, contestà que «la gent que no em coneix pot pensar que es una estratègia política. Jo no som una persona políticament definida». Tot seguit, informà que no està afiliada al Partit Popular.

Pastor contà que dilluns a les 20.00 hores va saber la notícia. «Em va cridar el president Jaume Matas per informar-me que seria consellera, a l'àrea d'Immigració i Cooperació. No tenia la més remota idea que m'oferiria aquest càrrec. No me n'havien parlat mai», comentà ahir a Portocolom, zona costanera de Felanitx on des de fa 16 anys regenta un restaurant.

Pastor afegí que «a mesura que m'anava parlant de la Conselleria, m'anava il·lusionant. Som immigrant i estic molt sensibilitzada amb el tema. La sensibilitat humana és imprescindible, perquè sense aquesta no hi ha res». Respecte dels objectius que li agradaria assumir al capdavant de la Conselleria, declarà que «s'ha de mantenir una cooperació entre tots els països i s'ha d'ajudar des de l'arrel».

Sobre la integració cultural i lingüística, afirmà que «la cultura d'un poble és molt important i no s'han de perdre mai els arrels, però la integració ha de ser plena. Dues persones amb dues llengües diferents s'han de poder entendre». «Si la gent pot aprendre una llengua amb tota la normalitat del món, li costa molt poc accedir-hi».

Així mateix, es referí als primers viatges lluny de les Balears que li agradaria emprendre per impulsar el seu departament: «És ben clar que el primer podria ser a Extremadura -d'on és originaria- i el segon a l'Argentina, perquè amb l'emigració d'aquest país hi ha una sèrie de llaços molt forts».

Ara, la primera passa serà definir el seu equip de feina. En aquest sentit, anuncià que «m'envoltaré de gent en qui confii plenament» encara que de moment no sap on s'ubicarà amb exactitud la seva Conselleria.

La presa de possessió serà demà a les dotze del migdia. Després, Pastor haurà d'abandonar les seves tasques al capdavant de les Cases Regionals, sobretot de la d'Extremadura, que presideix, amb un poc de tristor com és lògic. A pesar d'aquest canvi, deixà clar que el nomenament no la farà canviarà: «No hi haurà cap diferència entre l'Encarnació presidenta i la consellera, seré la mateixa». Amb tot, aquesta dona senzilla que ahir acabà la bateria del seu telèfon mòbil, afirma que encara viurà a Portocolom: «Jo som d'aquí i em costaria viure en un altre lloc».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris