nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

El Govern incrementarà entorn del 25% el pressupost dedicat a polítiques socials

Les partides que més pugen el 2006 són les que afecten les persones amb discapacitat

El Govern balear incrementarà entorn del 25 per cent els recursos econòmics dedicats a les polítiques socials que ara com ara gestiona la Conselleria de Presidència i Esports.

En el pròxim exercici, els departaments dirigits per Rosa Puig manejaran prop de 100 milions d'euros, devers 20 més que enguany. Així es preveu en els pressuposts de la CAIB, que el titular d'Economia i Hisenda, Lluís Ramis d'Ayreflor, presentarà divendres al Consell de Govern.

Amb els doblers esmentats, Presidència i Esports augmentarà la inversió asignada a iniciatives com l'abonament per a escoletes o programes com «A ca vostra», que finança les despesses dels familiars amb persones d'edat dependents, perquè en puguin esment a la pròpia llar. Però el col·lectiu que es veurà més beneficiat per l'increment és el de les persones amb discapacitat.

En aquest sentit, la Conselleria apujarà el pressupost per subvencionar les entitats que treballen amb aquest col·lectiu i dotarà de molts més recursos l'anomenat «centre base», que s'encarrega d'avaluar les diferents discapacitats per agrupar-les en nivells i per revisar de manera periòdica els afectats.

D'altra banda, les primeres fases de les obres d'ampliació d'Es Pinaret -que ja s'han adjudicat- també han influït en l'augment de les partides socials. El centre de menors conflictius del Pont d'Inca té ara una capacitat de 30 places. Amb la reforma, passarà a tenir-ne devers 30, 10 de les quals correspondran al centre terapèutic. Així mateix, amb la pujada general que presentaran els pressuposts autonòmics, creixerà la partida dedicada als països empobrits, el famós 0'7%, que es gestiona des de la Direcció General de Cooperació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris