cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Castillo exigeix a Madrid que negociï amb els tècnics sanitaris

Els especialistes anuncien que les aturades continuaran per novembre

S.C. Palma.
La Conselleria de Salut i Consum reitera la seva exigència al Govern central, i sobretot a la ministra de Sanitat, Elena Salgado, perquè negociï tot d'una amb els sindicats tècnics especialistes la desconvocatòria de la vaga que va començar el passat dia 3 d'octubre, i que els tècnics pretenen allargar el mes vinent.

La consellera de Salut, Aina Castillo, va remetre ahir una nova carta a la ministra Salgado, arran de la nul·la informació que sobre aquest assumpte reben les comunitats autònomes, i va recordar a la ministra que fa falta diàleg per resoldre un problema que afecta de ple la població.

D'altra banda el sindicat de tècnics, Sitessib, va presentar ahir una denúncia davant de Treball i els jutjats de guàrdia, en la qual acusa el cap de servei del laboratori de Son Dureta -del qual depèn El Carmen- de coaccionar als treballadors perquè realitzin hores extraordinàries amb la intenció de poder dur a terme totes les analítiques que han quedat pendents.

Sitessib reconeix una incidència de la vaga, durant la jornada d'ahir, d'un 90% i des de l'IB-Salut sostenen que va ser del 30% i que el nombre d'analítiques pendents és ara de 300. La convocatòria de vaga es manté des d'ahir i fins al 20 d'octubre i del 24 al 27 d'aquest mateix mes, però els sindicats ja n'han sol·licitat una ampliació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris