cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

Emaya completa el 83 per cent de les rutes fixades pel Pla de neteja

Enguany s'han incorporat 25 operaris a les tasques d'agranada


La presidenta d'Emaya, Catalina Terrassa, del Partit Popular, presentà ahir els resultats del Pla de neteja corresponents al primer semestre de 2005, amb el director de l'àrea de Medi Ambient, Francesc Montalvà. Convé recordar que el Pla es va posar en marxa el 2004.

De la mateixa manera, Terrassa afirmà que la cobertura total de les rutes d'agranada manual i mecànica fixades pel text esmentat se situà en el 83'49 per cent, mentre que en el mateix període de 2004 fou del 71'64 per cent.

Així mateix, indicà que el percentatge diari de compliment de les rutes manuals fou del 99,'64 per cent. Per la seva banda, Montalvà assenyalà que a Palma s'hi netegen 1.350.000 metres lineals de vorera, 902.000 de manera diària.

En aquest sentit, Terrassa indicà que hi ha carrers o urbanitzacions que per les seves característiques especial «no és necessari netejar cada dia». «En qualsevol cas, tots els carrers de Palma es fan nets almenys una vegada per setmana», assegurà.

La presidenta d'Emaya qualificà de «molt satisfactoris» els resultats obtinguts el primer semestre de 2005, i recordà que el Pla de neteja «no és estàtic, sinó dinàmic». Per tant, «l'execució de les diferents actuacions varia tant per les necessitats i per les demandes dels ciutadans com pel constant augment geogràfic i poblacional de Palma».

Terrassa també destacà que enguany s'han incorporat 25 nous operaris a les tasques d'escombrada, i afegí que en zones com Son Gotleu i el Polígon de Llevant s'hi ha registrat un increment dels recursos tècnics i humans. Així mateix, assenyalà que ara tenen instal·lats a Palma 299 sanecans i 5.685 papereres, cosa que suposa una paperera per cada 66 habitants.

Finalment, ressaltà que Emaya dedica, en el marc de les «neteges especials», 1.200 hores anuals a pal·liar els efectes del botelló, com també més de 5.000 hores a la neteja exterior dels diferents mercats de la ciutat i un total de 4.000 hores a la neteja després de la realització de diferents festes i fires.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris