algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Les tres noves blavetes de Lluc ja formen part del cor de l'escolania

Sònia, Helena i Gemma cantaren ahir per primera vegada en una missa

Sònia Aguareles, Helena Dodd i Gemma Camps, les tres primeres nines que formen part dels blauets de Lluc, hi cantaren ahir per primera vegada. Va ser durant la missa de les onze del matí.

Les tres nines s'incorporaren ahir al cor, en companyia dels dos nous blavets Francesc Xavier i Llorenç. Ahir era el dia del seu debut, que es produí al cap d'un mes d'haver començat les classes al monestir. Així, certificaren les bones qualitats demostrades en els assaigs, d'una hora, que tenen cada migdia tots aquests infants.

Tant Sònia, com Gemma i Helena estaven molt emocionades abans de sortir a cantar per primer cop. Tenien una mica de por, provocada pels nervis, que els espassaren després d'haver intervingut amb els seus companys. Durant la missa d'ahir, entonaren dos temes, inclosa la Salve, davant els pares i les mares dels blavets, que eren a la basílica de Lluc per sentir-los cantar, alguns per primera vegada.

En l'acte d'ahir, hi participà un total de 23 infants, dirigits per Ricard Terradas, que és qui decideix si ja tenen les qualitats necessàries per integrar-se al cor.

La incorporació de nous membres, tot just un mes després d'haver començat el curs, és poc habitual, encara que tampoc no és el primer any que succeeix. Tot depèn de les aptituds que demostrin, si bé alguns alumnes ingressen a l'escolania amb un bagatge musical que els permet adaptar-s'hi més aviat que els altres. Normalment, els de primer curs n'entren a formar part per les festes de Nadal.

En qualsevol cas, és el director, Ricard Terradas, qui determina si els nous blavets estan en condicions de participar en les celebracions. A partir d'ahir, els cinc nous integrants, Gemma, Sònia, Helena, Francesc Xavier i Llorenç, cantaran en les misses que es diuen cada dia al monestir de Lluc, a les onze del matí i a un quart per a les cinc de l'horabaixa. A més, prendran part en els diferents concerts que s'organitzin i en les misses dels diumenges. Així mateix, participaran en un dels pròxims concerts de la formació a Palma.

Fonts del cor de l'escolania informaren que «tot va ser molt natural: les nines es vestiren al mateix lloc que els nins i no es preparà res d'especial ahir per celebrar que aquestes alumnes haguessin cantat per primera vegada amb la resta del cor».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris