nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Vich demana més ajudes del Consell per fer equipaments culturals

La batlessa pretén recuperar espais per integrar-hi els nous habitants

La batlessa de Santa Maria, Rosa Vich (PSM), demanà ahir a la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, després de la reunió del seu Consell Executiu a la Sala, que la institució insular «sigui generosa amb el nou Pla d'Obres i Serveis per recuperar un casal que servirà per fomentar la cultura».

La batlessa formulà aquesta petició després d'explicar que el municipi sofreix un gran increment poblacional «que pot dur a la pèrdua del sentiment i de l'esperit de poble, i a una manca preocupant d'infraestructures. En aquesta situació, necessitam fomentar els actes culturals, i per aconseguir-ho primer hem de recuperar espais».

Munar assegurà que en comparteix el desig. «Per aquesta raó, la tramitació dels expedients dels edificis serà tan ràpida com resulti possible». Parlant de les inversions generals al municipi durant els anys 2004, 2005 i 2006, la presidenta insular afirmà que pugen a devers dos milions d'euros i destacà l'increment de la partida de Cultura de 2004 a 2006, passant de 42.000 euros a 56.000.

També es parlà de les inversions en obres públiques, sobretot per a la millora de les carreteres de Santa Maria a Bunyola o a Consell, i de la que travessa el poble. El total és d'1.058.000 euros. Ja per acabar, s'aprovà donar suport a projectes de cooperació i de millora de la formació per a orientació laboral. Aquesta ajuda s'afegirà als 328.112 euros que el Consell tenia prevists per al departament de Cooperació Local.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris