nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

El punt verd de la Colònia de Sant Pere enfronta veïns i Ajuntament

Exigeixen a la Sala un canvi d'ubicació ja que no s'adapta a la legalitat

La ubicació del punt verd de la Colònia de Sant Pere ha enfrontat l'Ajuntament d'Artà amb els veïns del nucli costaner. Les normes subsidiàries de la localitat no contemplen cap terreny on poder ubicar el punt de recollida selectiva i allà on està instal·lat, des de ja fa molts d'anys, no compleix la legalitat ja que està situat en una zona d'ús públic vora un plaça de jocs infantils dins la urbanització de Montferrutx.

L'equip de govern actual (UM, PSOE i EU-EV) va proposar fa uns mesos un canvi d'ubicació del punt verd per així «adaptar-nos a la legalitat», explicava el batle d'Artà, Rafel Gili. Així, la intenció de la Sala era instal·lar el punt verd en un solar ubicat vora l'escola de la Colònia. Però aquesta proposta aixecà la veu d'alarma entre els pares i professors que mostraren la seva indignació en considerar que no era una zona adient per albergar el punt de recollida ja que estava molt a prop de l'escola. Després de mantenir un parell de reunions entre pares i ajuntament se'n varen donar compta que aquest solar tampoc s'adaptava a la normativa vigent i sense un canvi d'ús no es podia instal·lar allà el nou parc verd.

Això va obligar l'equip de govern a cercar una nova ubicació. Gili comentava en aquest diari que «ens hem mogut bastant en aquest sentit per cercar altres solars. Els veïns de l'actual punt verd ara ens exigeixen que canviem la ubicació. Rebem queixes sovint i ens han dit que ens denunciaran si no actuam aviat. La situació és complicada perquè les normes ara per ara no ens permeten cap possibilitat. Està molt clar que no farem una irregularitat urbanística i llevarem el punt verd d'on està ara». El primer edil explicava que «la nostra intenció és tancar el més aviat possible aquest punt i fins que no trobem una solució els veïns de la Colònia hauran de dur les deixalles a Artà».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris